Site icon NewsIT

Νέα στοιχεία για το εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

28.09.2019 | 14:13
κύκλωμα

Αποκαλυπτικοί διάλογοι από τη δράση του κυκλώματος με το εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη. Πως έκαναν την στρατολόγηση των παρένθετων μητέρων. Οι παρένθετες μητέρες έδιναν μερίδιο από την αμοιβή τους στις Γεωργιανές. Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος που φέρεται ότι συμμετείχε στο κόλπο.

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από το κύκλωμα με τις παράνομες υιοθεσίες και τις εμπορίας ωαρίων στη Θεσσαλονίκη. Καταθέσεις θετών γονιών, τηλεφωνικές επικοινωνίες και εκατοντάδες παραστατικά εμβασμάτων, καίνε τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού που υιοθέτησε βρέφος, μέσω του κυκλώματος, τον Ιούλιο του 2018 και αποφάσισε έναν χρόνο μετά να μεγαλώσει την οικογένεια και απευθύνθηκε εκ νέου στη γυναικολόγο που φέρεται να κινούσε τα νήματα.

«Θέλουμε με τη γυναίκα μου να υιοθετήσουμε ακόμη ένα παιδάκι» , ήταν τα λόγια του πατέρα με τη γυναικολόγο να απαντά: «Ωραία! Η βιολογική μητέρα του πρώτου σας παιδιού είναι και πάλι έγκυος. Αν θέλετε να δούμε αυτή την περίπτωση».

Το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη δομή και οργάνωση. Εγκέφαλοι φέρονται ένας γιατρός και ο δικηγόρος , σε συνεργασία με μία μαία που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική και εντόπιζαν τα άτεκνα ζευγάρια. Έδιναν εντολή στα κύρια επιχειρησιακά μέλη τρεις Γεωργιανές να στρατολογήσουν γυναίκες που είτε θα έδιναν τα παιδιά που θα γεννήσουν, είτε θα γίνουν παρένθετες μητέρες είτε δότριες ωαρίων. Εντόπιζαν τις φυσικές μητέρες και καθεμιά από αυτές είχαν επαφές με τέσσερις ιδιωτικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αρνείται τις κατηγορίες ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος αναλάμβανε τις περισσότερες φορές τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι υιοθεσίες, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες. «Δεν ήξερα ότι οι υιοθεσίες ήταν παράνομες. Οι δικές μου ενέργειες ήταν στο πλαίσιο του νόμου και η αμοιβή μου, αυτή που προβλέπεται για αντίστοιχες περιπτώσεις. Κάποιες φορές πληρώθηκα και λιγότερα χρήματα».

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο πασαρέλα έκαναν οι υποψήφιες παρένθετες μητέρες που εντόπιζαν τα μέλη του κυκλώματος. Τις παρουσίαζαν στα άτεκνα ζευγάρια που επέλεγαν ποια θα κυοφορήσει το παιδί τους. Όποια «τερμάτιζε» πρώτη έπαιρνε αμοιβή από το ζευγάρι που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και τις 25.000 ευρώ. Επίσης έδιναν 1.000 ευρώ στις Γεωργιανές μεσίτριες οι οποίες λάμβαναν πρόσθετη αμοιβή από τις κλινικές για τη μεσολάβηση.

Στις περιπτώσεις πώλησης ωαρίων οι δότριες λάμβαναν νόμιμες αμοιβές που κυμαίνονταν από 1.200 έως 1.500 ευρώ και πλήρωναν μεσιτεία στα μέλη του κυκλώματος 200 ευρώ. Άλλα 200 ευρώ έδιναν οι κλινικές στους διαμεσολαβητές για κάθε δότρια. Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αφού μέσω αγοραπωλησιών και ανύπαρκτων επιχειρηματιών δραστηριοτήτων νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version