Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Νίκος Ευαγγελάτος στον ΣΚΑΙ: Φτάνει πια με τα εμπάργκο

Νίκος Ευαγγελάτος στον ΣΚΑΙ: Φτάνει πια με τα εμπάργκο
Φωτογραφία Reuters

Εμπάργκο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση στον ΣΚΑΙ. Εμπάργκο η Νέα Δημοκρατία στην ΕΡΤ. Η βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα (17.12.2018) στον ΣΚΑΙ δείχνει πως έφτασε η ώρα όλα αυτά να σταματήσουν.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου. Παιδί του ΣΚΑΙ, απ’ όπου έκανε τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα, ο Νίκος Ευαγγελάτος τόνισε πως θέλησε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ που του προκάλεσαν οι εικόνες καταστροφής στο κτίριο του σταθμού και στάθηκε στο γεγονός πως ο σταθμός δε σταμάτησε να εκπέμπει ούτε στιγμή.

Ήταν πριν από 25 χρόνια όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος βρέθηκε για πρώτη φορά στο κτίριο που τα ξημερώματα έγινε στόχος επίθεσης. Τότε ήταν ακόμα στα μπετά. Και όπως είπε ήταν ένα όνειρο να στεγαστεί εκεί το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και να αποκτήσει τηλεόραση. «Όταν το βλέπεις (σ.σ. τις καταστροφές από την έκρηξη) είναι ένα σοκ. Αλλά σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να κρατάμε τη δύναμη, ότι ο ΣΚΑΙ εξέπεμψε αμέσως».

«Αυτό που έγινε είναι μια φασιστική ενέργεια. Μια φασιστική πρακτική. Είναι η ενέργεια φίμωσης της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο» είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Σημείωσε ότι η Δημοκρατία πρέπει να βγαίνει πιο δυνατή από τέτοιες επιθέσεις και ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό είναι «όλα αυτά τα εμπάργκο να καταργηθούν, να σταματήσουν. Για να φανεί όχι μόνο ότι το χτύπημα αυτό δεν έκαμψε τον ΣΚΑΙ, αλλά ενίσχυσε τη Δημοκρατία και την πολυφωνία».

Στάθηκε δε στο γεγονός πως κοντά στο κτίριο του ΣΚΑΙ βρίσκεται ένα μεγάλο νοσοκομείο και γύρω γύρω υπάρχουν πολυκατοικίες. «Και μην πει κανείς ότι έφτιαξαν μια βόμβα που ήξεραν μέχρι που μπορεί να φτάσει η καταστροφική της ισχύ, δεν ισχύουν αυτά. Είναι ένα τυφλό χτύπημα κατά της Δημοκρατίας» τόνισε ο Νίκος Ευαγγελάτος, σημειώνοντας ότι «αυτό που έγινε στον ΣΚΑΙ αφορά όλους τους πολίτες».

Καταλήγοντας ότι έφτασε η στιγμή τα λόγια να γίνουν πράξεις γιατί «τα λόγια τα λέμε εύκολα».

Δείτε τι είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις