Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο “Αιγύπτιος”, η δολοφονία Φύσσα και τα … “σουβλάκια” κοκαϊνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Σουβλάκια» και «εισιτήρια»… κοκαίνης ψώνιζε ο 24χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με αυτές τις κωδικοποιημένες εκφράσεις προέβαινε στις αγοραπωλησίες προμήθειας ναρκωτικών από μέλος του μεγάλου καρτέλ διακίνησης κοκαίνης, που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Από την Έκθεση Ανάλυσης Τηλεφωνικών Συνομιλιών, που εμπεριέχεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, ο νεαρός κατηγορούμενος με το παρατσούκλι ο «Αιγύπτιος», εμφανίζεται από τους τακτικότερους πελάτες μίας από τις τρεις «παραφυάδες» του κυκλώματος διακίνησης κοκαίνης με τομέα ευθύνης τον Πειραιά και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 23 Οκτωβρίου, με τον εντοπισμό 146 κιλών κοκαΐνης κρυμμένης σε φορτίο κοντέινερ, που τυπικά περιείχε… μπανάνες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ο κατηγορούμενος από τις 2 Απριλίου έως και τις 31 Ιουνίου 2013, επικοινώνησε αρκετές φορές με μέλος του κυκλώματος, από το οποίο προμηθεύτηκε συνολικά 7 γραμμάρια κοκαίνης.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους, οι δύο άνδρες εμφανίζονται να περιγράφουν την κοκαΐνη και με τις κωδικές ονομασίες «σουβλάκι» και «εισιτήριο», ενώ κατά τη δικογραφία, οι συναντήσεις του γίνονταν στο σπίτι του 24χρονου, το οποίο βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Στην Έκθεση Ανάλυσης παρατίθενται ενδεικτικά δύο από τους διαλόγους. Στις 4 Μαΐου 2013 ο κατηγορούμενος για την υπόθεση ναρκωτικών, Ν.Α., μιλά με τον 24χρονο:

Ν.Α.: Πού είσαι εσύ; Σπίτι;

24χρονος: Ναι.

Ν.Α.: Α, ωραία. Σε κάνα μισάωρο είσαι καλά;

24χρονος: Ναι μωρέ, ναι.

Ν.Α.: Εντάξει ε;

24χρονος: Ελα, έλα, έγινε.

Ν.Α.: Να σου πω… Τι να σου παραγγείλω;

24χρονος: Ε, το κλασικό.

Ν.Α.: Εντάξει, έγινε φίλε. Ενα εισιτήριο, έγινε.

Αλλά και στις 20 Απριλίου ο τελευταίος τον ρωτά «Πόσα σουβλάκια θες εσύ;» και ο κατηγορούμενος του απαντά: «Ένα, ένα».

Το ίδιο κινητό

Η τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό 6972……, που φέρεται να χρησιμοποιεί ο 24χρονος είναι καταχωρημένη στο όνομα της μητέρας του και είναι η ίδια που καταγράφεται στη δικογραφία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επικοινωνεί με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γ. Πατέλη, και με άλλους κατηγορουμένους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, εμφανίζεται να ενεργοποιεί τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε Νίκαια και Γλυφάδα.

Ο Γ. Ρουπακιάς τον αποκαλεί, στην απολογία του, ταμία της τοπικής, ενώ άλλος εμπλεκόμενος στη δολοφονία Φύσσα, του αποδίδει ρόλο «ιδεολογικού» καθοδηγητή. Το όνομά του -ελαφρώς παραφρασμένο- μνημονεύεται και από τον κατηγορούμενο «απόστρατο». Ο τελευταίος, ενώπιον των ανακριτών, υποστήριξε πως πρόκειται για «ένα από τα άτομα της ομάδας με τα στρατιωτικά ρούχα», ο οποίος τον απείλησε λέγοντάς του: «Άκου να δεις, Δ…., είσαι ο μόνος που πήρες τον Ρουπακιά. Θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ και είδες φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες “έλα, γιατί γίνεται φασαρία”. Άκου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον πυρήνα της Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Σ’ το λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε, το κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία να πεις ότι σε απείλησα, γιατί θα το μάθω αμέσως».

Οι μάρτυρες

Στον 24χρονο χρυσαυγίτη αναφέρονται και προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι τον τοποθετούν σε άγριες ρατσιστικές επιθέσεις. Ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε στον αντεισαγγελέα Χ. Βουρλιώτη στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, είπε ότι αποφάσισε να φύγει από τη Χρυσή Αυγή όταν ο 24χρονος «μας ανακοίνωσε ότι κάποια φορά που πήγανε με άλλους να ρίξουν με τα όπλα, είδαν δύο Πακιστανούς, απ’ τους οποίους ο ένας πρόλαβε και τους ξέφυγε και τον άλλον, αφού τον τσάκισαν στο ξύλο, στη συνέχεια κλότσαγαν το κεφάλι του και όπως μας είπαν “χτύπαγαν πέναλτι” και μάλιστα πρόσθεσε “παίζει και να πέθανε”. Τότε άρχισα να συνέρχομαι και να αναρωτιέμαι: Γιατί εγώ πρέπει να οπλοφορώ και να πάρω εντολή να χτυπήσω ή να σκοτώσω ανθρώπους χωρίς λόγο; Και πήρα την τελική μου απόφαση να αποχωρήσω».

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας τον συμπεριλαμβάνει στην επίθεση που έγινε από «διμοιρίες» της οργάνωσης στα τέλη Ιουνίου 2012 σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, όπου «με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, κλομπ, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες». Ο 24χρονος χρυσαυγίτης, απολογούμενος στην ανάκριση, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με συγκατηγορουμένους του, λόγω της προετοιμασίας εκδήλωσης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Φοβάται ότι θα τον διώξουν»

Στις 20 Σεπτεμβρίου, σχεδόν τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο 24χρονος επικοινωνεί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, σε κακή ψυχολογική κατάσταση και του λέει ότι επικοινωνεί με τον Λαγό, ο οποίος δεν απαντά και έχει αρχίσει να φοβάται ότι θα τον διώξουν. Ο πυρηνάρχης προσπαθεί να τον ηρεμήσει και του λέει ότι και αυτός κινδυνεύει να τον διώξουν από το κίνημα, ενώ εκφράζει τον φόβο του ότι θα πάει φυλακή και ζητά από τον 24χρονο να του υποσχεθεί πως ότι και να γίνει να προστατεύσει τη γυναίκα του και το παιδί του με κάθε κόστος.

Ο 24χρονος σε άλλη συνομιλία του με κατηγορούμενο, σχολιάζουν τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση και στις εφημερίδες πρώην χρυσαυγίτης.

Στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι οι συνδιαλέξεις του με άλλους κατηγορουμένους αφορούσαν τη ρύθμιση λεπτομερειών επικείμενης ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Μιχαλολιάκου, και δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το γνωστό θλιβερό επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα την 17-9-2013. «Μίλησα αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον Π. και κάποια στιγμή όταν ήμουν πλέον στην κατοικία μου στην Άνω Γλυφάδα μου ζήτησε να κλείσω το τηλέφωνο γιατί υπήρχε πρόβλημα» υποστήριξε ο 24χρονος. Σε ερώτηση του ανακριτή πως πληροφορήθηκε

το θλιβερό σκηνικό της ανθρωποκτονίας του Φύσσα, απάντησε: « Το πληροφορήθηκα εξαρχής από τον ίδιο τον Π. σε συνομιλία μας γύρω στις 12.30 και στη συνέχεια ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Τα αλλεπάλληλα αυτά τηλέφωνα είχαν οπωσδήποτε αν κάνουμε με την προετοιμασία- εκδήλωση ομιλίας με σίγουρο ομιλητή τον Γιάννη Λαγό και όπως πληροφορήθηκα αργότερα και τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο. Επρόκειτο για μια μεγάλη εκδήλωση η οποία με είχε απορροφήσει»…

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε