Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Πανούσης “απαντά” στους Πυρήνες: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή

Ο Πανούσης “απαντά” στους Πυρήνες: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή

“Πόλεμος”… ανακοινώσεων ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και κρατουμένους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έχει ξεσπάσει με αφορμή έρευνες στα κελιά καταδικασμένων.

Μέσω του indymedia, ομάδα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης κατηγόρησε τον Γιάννη Πανούση πως έδωσε εντολή να γίνει έρευνα στα κελιά τους στις 10 Αυγούστου, χωρίς καμία, όπως αναφέρουν, αφορμή.

Το κείμενο των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού στο indymedia ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Δυο μέρες μετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δήλωσή του, απάντησε, κάνοντας λόγο για υποτιθέμενε εντολή για έρευνα σε κελιά.

«Δεν έδωσα ποτέ τέτοια εντολή» λέει ο Γιάννης Πανούσης και μιλά για ορισμένους υπόγειους, διπρόσωπους τάχα δικαιωματίες» που εμπλέκουν το όνομά του για να κρύψουν τα ανομήματά τους.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα και κείμενα διαμαρτυρίας για υποτιθέμενη εντολή μου για ενέργεια έρευνας σε κελιά, σας γνωρίζω ότι ουδέποτε έδωσα τέτοια εντολή, δεν έχω καμία ανάμιξη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκεται το όνομά μου, προκειμένου να κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες.

Ούτε ως επιστήμονας, ούτε ως Υπουργός, συμφωνώ με την εμπλοκή της Αστυνομίας σε τέτοιες δράσεις. Άρα η εντολή έχει δοθεί από αλλού και από άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται», αναφέρει ο υπουργός στη δήλωσή του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε