Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Οι άλλοι «πυρήνες»… εκδικούνται για το «Σχέδιο Φοίνικας»

Το κτίριο όπου εντοπίστηκε ο φάκελος. ΦΩΤΟ NEWSIT
Το κτίριο όπου εντοπίστηκε ο φάκελος. ΦΩΤΟ NEWSIT

«Απάντηση»-«εκδίκηση» στις πρόσφατες συλλήψεις των δύο 30χρονων, που κατηγορούνται για τις ενέργειες της FAI-Συνωμοσίας του… Φοίνικα, είναι σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η νέα αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου προς την τριμελή Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο φάκελος εμπεριείχε «σημείωμα» στο οποίο εκφραζόταν η «αλληλεγγύη στον αναρχικό Κώστα Σακκά», που αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας.

«Πρόκειται για μία εν θερμώ, γρήγορη και πρόχειρη, ενέργεια. Έχει υψηλό συμβολισμό και στόχο την τρομοκράτηση του δικαστικού σώματος. Αναδεικνύει γρήγορα ‘αντανακλαστικά’ αντίδρασης και ενεργούς ‘πυρήνες’» δηλώνουν τα ίδια στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου προσθέτοντας ότι και η κατασκευή και συνδεσμολογία του εκρηκτικού φακέλου είχε μια προχειρότητα. Ωστόσο, ήταν πλήρης και θα σημειωνόταν έκρηξη, αν εκείνος που τον άνοιγε τραβούσε τα χαρτιά και απελευθερωνόταν το «μανταλάκι» πυροδότησης. Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 7-10 ασύλληπτα άτομα, που αποτελούν τουλάχιστον τρεις «πυρήνες» της προσπάθειας «αναγέννησης» της Συνωμοσίας, και από εκεί θεωρούν ότι εκπορεύεται η νέα εκρηκτική αποστολή, χωρίς να φαίνεται να αποτελούν μέρος του «σχεδίου Φοίνικα».

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι δράστες, βρήκαν και το «τρωτό» σημείο στα μέτρα ελέγχου για την αποστολή του φακέλου. Χρησιμοποίησαν ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, και παραλήπτη τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου. Η ονομασία του αποστολέα εκλαμβάνεται ως «εσωτερική αλληλογραφία», με τον έλεγχό της να είναι πλημμελής έως ανύπαρκτος.

«Πρόχειρη» επίθεση από άλλον… κατασκευαστή!

Ο εκρηκτικός φάκελος φαίνεται να έχει ταχυδρομηθεί την Τρίτη, αν και η σφραγίδα του ταχυδρομείου δεν είναι ευδιάκριτη. Έφθασε χθες το πρωί στα δικαστήρια και λίγο πριν από τις 14:00 ήρθε στα χέρια υπαλλήλου στο κτίριο 6 όπου στεγάζεται η διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκείνος όταν επιχείρησε να τον ανοίξει, διέκρινε κάποια καλώδια στο εσωτερικό του και ματαίωσε το άνοιγμά του καλώντας την ασφάλεια των δικαστηρίων. Η σφραγίδα του ΔΣΑ ήταν «μαυρισμένη» και κάπως «διαφορετική» από τη συνηθισμένη. Ο φάκελος πέρασε από τα ειδικά ανιχνευτικά μηχανήματα, και η «ακτινογραφία» του αποκάλυψε το εκρηκτικό περιεχόμενό του. Λίγο αργότερα στελέχη του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προέβησαν σε απενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Υπάλληλος που επιχείρησε να τον ανοίξει, ειδοποίησε την αστυνομία όταν διέκρινε καλώδια στο εσωτερικό του  
 

Μέσα στο φάκελο υπήρχε ένα σκληρό χαρτόνι στο οποίο ήταν κολλημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός. Τέσσερα «μανταλάκια» στερέωναν κάποιες σελίδες χαρτιών πάνω από τη βόμβα, με το ένα από αυτά να αποτελεί τον πυροδοτικό μηχανισμό όταν ο παραλήπτης έπαιρνε τα χαρτιά. Καλώδια πήγαιναν σε συστοιχία μπαταριών και άλλα καλώδια με αντιστάσεις λαμπτήρων χωμένες στην εκρηκτική ύλη, πιθανόν μπαρούτι.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως ο κατασκευαστής φέρεται να είναι άλλος από εκείνον του φακέλου-ντοσιέ που θα είχε παραλήπτη τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Διαβάστε

‘Εστειλαν φάκελο – βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό φάκελο στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Έστειλαν παγιδευμένο φάκελο στον πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής

Παγιδευμένος φάκελος στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ – Πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο παραλήπτης – Μύρισε… τρομοκρατία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε