Site icon NewsIT

Οι έλεγχοι “έβγαλαν λαβράκια” – Επιχειρηματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις και είχαν ανασφάλιστους υπαλλήλους

09.02.2014 | 20:55
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Κατα το τελευταίο δεκαήμερο στην "τσιμπίδα" της αστυνομίας "πιάστηκαν" έξι επιχειρηματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις ή είχαν ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι εξής:

– Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε σχετικά με πωλήσεις δίσκων ανθέων, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε 7 περιπτώσεις αποδείξεις συνολικής αξίας 105 ευρώ. Επίσης δεν είχε καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) ένας εργαζόμενος

-Σε καφετέρια-αναψυκτήριο-καντίνα στον Άλιμο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ενώ 3 εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

– Σε μεζεδοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

– Σε κέντρο διασκέδασης στον Ταύρο, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

– Σε καφετέρια – σνάκ-μπάρ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

– Σε μπάρ-κλαμπ στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήπως οι αποδείξεις που παίρνετε είναι… μαϊμού; – Τεράστια απάτη με ταμειακές – φαντάσματα

Πάρτι… φοροδιαφυγής σε νυχτερινό κέντρο στο Κολωνάκι – Δεν είχαν κόψει αποδείξεις 4.000 ευρώ

Πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία στις καφετέριες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version