Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πανέμορφες και… επικίνδυνες – Μοντέλα από τη Βραζιλία έφερναν “κόκα” στην Αθήνα

κόκα μοντέλα Βραζιλία

Ακόμα και καλλίγραμμες Βραζιλιάνες χρησιμοποιούν πλέον τα καρτέλ των βαρόνων της κοκαΐνης προκειμένου να εισάγουν το ναρκωτικό σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Την Κυριακή από την Δίωξη ναρκωτικών συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο δυο νεαρές εντυπωσιακής ομορφιάς Βραζιλιάνες, οι οποίες είχαν…καταπιεί “αυγά” κόκας, συνολικού βάρους ενός κιλού και 800 γραμμαρίων.
Πρόκειται για δυο Βραζιλιάνες από το Σάο Πάολο, ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν στρατολογηθεί, αρχικά από τα καρτέλ της Κολομβίας και στην συνέχεια είχαν ενεργοποιηθεί από την Νιγηριανή Μαφία, που άλλωστε έχει ισχυρούς δεσμούς με το Σάο Πάολο, λόγω της μεγάλης Νιγηριανής παροικίας στην συγκεκριμένη πόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του αρμόδιου Τμήματος του αεροδρομίου, γνώριζαν πως επίκειται η είσοδος στην Ελληνική επικράτεια συνεργατών της Νιγηριανής Μαφίας που θα μετέφεραν μεγάλη ποσότητα καθαρής κοκαΐνης, προκειμένου να την παραδώσουν σε σύνδεσμο στην Αθήνα.
Όταν έφθασε η πτήση από την Λισαβόνα, οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, βλέποντας των κατάλογο των επιβατών, αμέσως στοχοποίησαν τις δυο Βραζιλιάνες καθώς έρχονταν από το Σάο Πάολο μέσω Πορτογαλίας.
Στον έλεγχο διαβατηρίων και αφού έκαναν ενδελεχή έλεγχο στης αποσκευές τους, χωρίς όμως να βρουν κάποιο στοιχείο, οδήγησαν τις δυο καλλίγραμμες Βραζιλιάνες στο ειδικό δωμάτιο, όπου γυναίκες αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να βγάλουν ακτινογραφίες, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κρυμμένα ναρκωτικά στις κοιλότητες του σώματος τους.
Οι ακτινογραφίες που έγιναν έδειξαν πράγματι πως τα στομάχια των δυο γυναικών από την Βραζιλία ήταν γεμάτα με “αυγά” κοκαΐνης και συγκεκριμένα 185 συσκευασίες. Δηλαδή η κάθε καλλίγραμμη Βραζιλιάνα είχε καταπιεί περίπου 90 συσκευασίες καθαρής κοκαΐνης, συνολικού βάρος ενός κιλού και 800 γραμμαρίων κόκας.
Παράλληλα και όπως διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς, η 24χρονη είχε στην κατοχή της δυο κινητά τηλέφωνα, το ένα το προσωπικό της, ενώ το άλλο όπως η ίδια υποστήριξε της το έδωσε ο στρατολόγος της, προκειμένου να την πάρει τηλέφωνο – όταν πια θα βρίσκονταν στην Αθήνα – ο άνθρωπος της Νιγηριανής Μαφίας που θα παραλάμβανε το φορτίο με τα…”αυγά”.
Βέβαια οι αστυνομικοί περίμεναν να χτυπήσει το τηλέφωνο, πλην όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά λογικά βρισκόταν στο αεροδρόμιο και παρακολουθούσε τις κινήσεις των δυο νεαρών από την Βραζιλία.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις