Site icon NewsIT

Πάτρα: Άρπαξε αλυσίδα απ’το λαιμό ηλικιωμένης, την πούλησε και… συνελήφθη

18.07.2014 | 18:30
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για διάπραξη ληστείας και κλοπών, κατηγορείται 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, ηλικίας 41 ετών, με την κατηγορία τής αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το απόγευμα της Τετάρτης, ο 17χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, αφαίρεσε με αιφνιδιαστική κίνηση από 77χρονη, χρυσή αλυσίδα.

Έπειτα από λίγη ώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 17χρονο και από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, είχε διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο ακόμα μία ληστεία και δύο κλοπές αλυσίδων σε βάρος γυναικών.

Πώς δρούσε η σπείρα

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, ο 17χρονος φέρεται ότι μαζί με τους συνεργούς του επέλεγαν, ηλικιωμένες πεζές γυναίκες, από τις οποίες με αιφνιδιαστικές κινήσεις, αλλά και με χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια, αφαιρούσαν τις χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 17χρονος λίγη ώρα πριν συλληφθεί, είχε πάει στο ενεχυροδανειστήριο της 41χρονης, στην Πάτρα, προκειμένου να αφήσει ως ενέχυρο τη χρυσή αλυσίδα της 77χρονης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια του ενεχυροδανειστηρίου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημά της, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέκα χρυσές αλυσίδες λαιμού, βέρες και άλλα κοσμήματα, τα οποία δεν είχαν καταχωρισθεί στο βιβλίο του καταστήματος και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδιέξοδο για τους 140 Σύρους μετανάστες που βρίσκονται στα Χανιά απ’τον Απρίλιο

Εύβοια: Ιδιοκτήτης ταβέρνας σκότωσε με καρέκλα αδέσποτο σκυλάκι – Φωτό

“Οικογενειακή επιχείρηση” είχαν κάνει τις ληστείες – Πατέρας, μάνα, παιδιά και ξαδέλφια “ξάφριζαν” σπίτια

Ο… αληθινός Μιχάλης Μιχελάκης ζει στην Κρήτη! “Μου ήρθε… ταμπλάς”, δηλώνει για τη “συνωνυμία” με τον Μαζιώτη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version