Site icon NewsIT

Πάτρα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των εργαστηρίων όπλων

13.01.2018 | 15:51
Πάτρα: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες των εργαστηρίων όπλων

Με την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, την εμφάνιση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση, αφέθηκαν ελεύθεροι, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή μετά τις απολογίες τους, οι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση των εργαστηρίων κατασκευής, συναρμολόγησης και τροποποίησης όπλων, που εντοπίστηκαν σε σπίτια στην Πάτρα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής, κατασκευής, συναρμολόγησης, τροποποίησης, μετασκευής και επισκευής όπλων και φυσιγγίων.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η απόφαση των Εισαγγελικών Λειτουργών στηρίζεται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία για τους δυο άνδρες 56 και 69 ετών. Συγκεκριμένα δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής η πρόελευση των όπλων, οι διασυνδέσεις των συλληφθέντων, οι διακινητές και η διαδρομή του οπλισμού.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε έχει ήδη αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, προκείμενου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παράνομες ενέργειες. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να εντοπίστηκε όπλο όμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονιά οδηγού ταξί στην Κηφισιά και τον τραυματισμό ενός ακόμα αυτοκινητιστή.

Πηγή: Tempo24

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version