Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πεδίο μάχης ξανά τα Εξάρχεια – Μολότοφ και καμμένα αυτοκίνητα

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Ακόμη ένα βράδυ επεισοδίων στα Εξάρχεια, όπου οι “γνωστοί – άγνωστοι” έστησαν οδοφράγματα μπροστά στο Πολυτεχνείο, επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ με μολότοφ και φωτοβολίδες και έκαψαν τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και κάδους απορριμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης στη 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (10.07.2016) και μέχρι τις 04:00 η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Αρχικά, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι έκαψαν δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αβέρωφ και προκάλεσαν φθορές σε άλλα τρία Ι.Χ, σε φανάρια, ενώ έκαψαν και κάδους απορριμάτων.

Τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια προκαλούν και νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Το κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, έχει γίνει άβατο για πολίτες και αστυνομικούς! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδιαφορεί για την ασφάλεια όλων. Δεν πάει άλλο! Επιτέλους, ο κ. Τόσκας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε