Site icon NewsIT

Πρέβεζα: Ο απατεώνας συστηνόταν πότε σαν λογιστής και πότε σαν πωλητής

17.04.2013 | 14:59
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο λόγος για έναν 29χρονο Έλληνα ο οποίος τελικά έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, έβαζαν στόχο ηλικιωμένα άτομα στις πόλεις της Πρέβεζας αλλά και της Λευκάδας.

Μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με την συνδρομή της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., 29χρονος συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Λευκάδας,
οι δύο φερόμενοι ως δράστες εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Όταν μάλιστα, οι ηλικιωμένοι δεν είχαν πάνω τους μετρητά, τους συνόδευαν για να τους παραδώσουν τα χρήματα!

Συγκεκριμένα από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:

Χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ο 29χρονος προσέγγισε 71χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του ανιψιού της, την έπεισε αρχικά να μπει σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος με συνοδηγό τον συνεργό του και αφού την μετέφεραν στο σπίτι της, κατάφεραν να της πάρουν 600 ευρώ, δήθεν για να παραλάβει ο ανιψιός της επιδότηση.

Χθες το πρωί στην Λευκάδα, προσέγγισαν 83χρονη έξω από το σπίτι της και προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί του γιου της, κατάφεραν να της πάρουν 450 ευρώ με το πρόσχημα ότι ο γιος της είχε αγοράσει κάποιο μηχάνημα από αυτούς.

Χθες το πρωί στην Λευκάδα, προσέγγισαν 77χρονη έξω από το σπίτι της και προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί του ανιψιού της, προσπάθησαν να της πάρουν 150 ευρώ για δήθεν αγορά μηχανήματος που είχε κάνει ο ανιψιός της, χωρίς όμως τελικά να την πείσουν.

Στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.005 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Τις αστυνομικές έρευνες κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δύο ατόμων και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Με το μηχανάκι έκανε delivery… χασίς!

Πάτρα: Το μακελειό στο νυχτερινό κλαμπ με εικόνες – Δολοφονία με 30 σφαίρες!

Βοιωτία: Η μάνα βρήκε νεκρό στο κρεβάτι το 6χρονο αγγελούδι της!

Χαλκιδική: Η δικογραφία για την επίθεση στις Σκουριές – Τι δείχνουν οι κλήσεις των κινητών τηλεφώνων…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version