Site icon NewsIT

Προφυλακιστέοι οι επιστάτες και ο εργοδότης για το αιματοκύλισμα της Μανωλάδας!

22.04.2013 | 22:02
Ο εργοδότης - ΦΩΤΟ από το iliaLive.gr

Ο εργοδότης - ΦΩΤΟ από το iliaLive.gr

- Στη φυλακή θα οδηγηθούν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης - Ένταση έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας - Συγγενείς των κατηγορουμένων έφτυσαν τις κάμερες - ΒΙΝΤΕΟ

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, τόσο ο εργοδότης όσο και οι τρεις επιστάτες, αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον ανακριτή Αμαλιάδας,
κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την υπόθεση του τραυματισμού των αλλοδαπών στη Μανωλάδα, την περασμένη Τετάρτη.

Τελευταίος έφτασε στο δικαστικό μέγαρο ο εργοδότης, τον οποίο βλέπετε στη φωτογραφία του IliaLive,
αφού κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του, του το επέτρεπε.

Έφτυναν τις κάμερες!

Όταν οι συγγενείς των κατηγορουμένων, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, έμαθαν για την προφυλάκισή τους, ξέσπασαν εναντίον των δημοσιογράφων, θεωρώντας εκείνους υπεύθυνους που οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη φυλακή.

Σύμφωνα με το IliaLive, η μητέρα των δυο αδερφών επιστατών, ξέσπασε κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας λέγοντας του “μου έφαγες τα παιδιά”,
ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι, επίσης τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το ρεπορτάζ και έφτυναν τις κάμερες λέγοντας “εσείς μας βάζετε στην φυλακή”!

Η απολογία των τριών επιστατών κράτησε επτά περίπου ώρες, ενώ γύρω στις τρεις ώρες κράτησε η απολογία του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησίας.
Απόψε, οι πληροφορίες του θέλουν να διανυκτερεύουν στο κρατητήριο και αύριο, να οδηγηθούν στη φυλακή.

“Δε φταίμε σε τίποτα”!

”Εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά. Εμείς δεν θέλαμε να σκοτώσουμε κανέναν” φέρονται να υποστήριξαν οι τρεις επιστάτες.

Ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Σε καθεστώς προστασίας τα 35 θύματα της Μανωλάδας με εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε

Από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε δόθηκε εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες-θύματα στη Μανωλάδα Ηλείας,
ενώ με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα στελέχη επιχείρησης στη Νέα Μανωλάδα πυροβόλησαν εν ψυχρώ αλλοδαπούς εργαζομένους στη συγκομιδή της φράουλας, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι επί σειρά μηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες εξ αυτών, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.
Ειδικότερα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας Ηλείας να εκδώσει πράξη με την οποία να χαρακτηρίζονται οι 35 τραυματίες αλλοδαποί “θύματα εμπορίας ανθρώπων”.
Ο χαρακτηρισμός αυτός των 35 τους θέτει -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- σε καθεστώς προστασίας,
ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους.
Επίσης, η πράξη αυτή της Εισαγγελίας θα επιδοθεί στους ίδιους τους 35 αλλοδαπούς και στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών κ.λπ.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες εξέδωσε εγκύκλιο (στο πνεύμα των σχετικών εγκυκλίων των προκατόχων του Γ. Σανιδά και του αείμνηστου Ευαγ. Κρουσταλάκη) προς τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας και ζητεί να δραστηριοποιηθούν δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κακομεταχείρισης εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεία: Στον ανακριτή οι πιστολέρο της Μανωλάδας – ”Δεν φταίμε σε τίποτα”! (Φωτό)

Απέσυρε τις φράουλες Μανωλάδας από τα ράφια της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Κρήτης!

Ο Άνθιμος τα «έψαλλε» για το έγκλημα της Μανωλάδας (video)

Νέο βίντεο πριν το μακελειό της Μανωλάδας – Απολογούνται επιστάτες και ιδιοκτήτης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version