Ο ποινικολόγος σε δελτίο Τύπου τονίζει, επίσης, πως “η επεξεργασία του η γενετικού υλικού του Μάριου Σεϊσίδη δεν εξυπηρετεί ανακριτικές ανάγκες της συγκεκριμένης δικογραφίας, για την οποία κλήθηκε σε απολογία, αλλά τις επιδιώξεις των αστυνομικών υπηρεσιών, που διαρρέουν πλούσια σε σωρεία δημοσιευμάτων πριν και μετά τον χρόνο σύλληψής του, σενάρια, τα οποία τον εμπλέκουν σε δεκάδες αξιόποινες πράξεις ενώ προσθέτει πως η μη προφυλάκιση του σήμερα ήταν αναμενόμενη λόγω της “ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη έχει ως εξής:
“Απολογήθηκε σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη στην «τρομοκρατική» οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και για δύο πλημμελήματα ο εντολέας μου Μάριος Σεϊσίδης και αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες και αντέκρουσε τεκμηριωμένα με απολογητικό υπόμνημα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους (κρατείται βεβαίως προφυλακισμένος από άλλη αιτία) με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα. Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου. Νωρίτερα παρόμοια κρίση επιφυλάχθηκε και στον Κώστα Σακκά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα όσα είχα επισημάνει με το από 11/11/2016 δελτίο τύπου μου, σύμφωνα με το οποίο η κλήση σε απολογία (αρχικά για τις 10/11/2016 και μετά από προθεσμία για σήμερα) υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο και με σωρεία ακυροτήτων, για τις οποίες εκκρεμεί ένσταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Είναι βέβαιο ότι η επεξεργασία του η γενετικού υλικού του Μάριου Σεισίδη δεν εξυπηρετεί ανακριτικές ανάγκες της συγκεκριμένης δικογραφίας για την οποία κλήθηκε σε απολογία, αλλά τις επιδιώξεις των αστυνομικών υπηρεσιών, που διαρρέουν πλούσια σε σωρεία δημοσιευμάτων πριν και μετά τον χρόνο σύλληψής του, σενάρια, τα οποία τον εμπλέκουν σε δεκάδες αξιόποινες πράξεις.
Η δε επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Μ.Σ. και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα.
Συνεπώς, η σημερινή απόδοση «δικαιοσύνης», που διόλου δεν συμβαδίζει με την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο θέμα του D.N.A., όσο και αν αποτελεί κατάρρευση της μέχρι τώρα προσπάθειας ενοχοποίησης του Μάριου, αποτελεί «κίνηση τακτικής» και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία, αλλά μάλλον ανάγκη προετοιμασίας του επομένου σταδίου”.