Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δικηγόροι και λαμπερά ονόματα της showbiz... προσεχώς στην Ασφάλεια μετά το «ριφιφί» των εκατομμυρίων στην τράπεζα του Ψυχικού. Τι θέλουν να μάθουν οι Αρχές, πού κινούνται οι έρευνες. Το «τυφλό» σημείο και τα ίχνη παραβίασης... που δεν υπάρχουν.
Δεκάδες επώνυμοι Αθηναίοι, ακόμα και από τον χώρο της showbiz, αναμένεται να προσέλθουν τις επόμενες ημέρες στην Ασφάλεια Αττικής καθώς θα κληθούν για κατάθεση κάτοχοι θυρίδων, από το τραπεζικό υποκατάστημα στο Ψυχικό όπου σημειώθηκε το μεγάλο «ριφιφί» με λεία… κάτι εκατομμύρια ευρώ, από 4 θυρίδες που ανήκουν σε γνωστές Αθηναίες.
Επιχειρηματίες με «βαριά» ονόματα, εφοπλιστές μεσαίου μεγέθους, ακόμα και λαμπερά ονόματα της showbiz αλλά και γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών, τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν από τους ερευνητές της Ασφάλειας Αττικής να δώσουν κατάθεση και κυρίως να δηλώσουν ότι οι δικές τους θυρίδες δεν έχουν παραβιαστεί, όπως έγινε άλλωστε με τις 4 θυρίδες που ανήκαν σε επώνυμες Αθηναίες και έκρυβαν η κάθε μια τους έναν μικρό θησαυρό.
Αυτές οι κλήσεις θα γίνουν σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο των ερευνών, καθώς ήδη οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών και Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν στα χέρια τους το βιβλίο κατόχων θυρίδων της Τράπεζας στο Ψυχικό, μέσω του οποίου φαίνεται ποιοι είχαν επισκεφθεί από τον Αύγουστο και έπειτα το επίμαχο Τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν την θυρίδα τους.
Click4more: Ψυχικό: «Ξεψαχνίζουν» το βιβλίο επισκεπτών στις θυρίδες της τράπεζας από τον περασμένο Αύγουστο
Άλλωστε και όπως έχει γίνει γνωστό, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν πως η μεγάλη κλοπή ίσως έγινε σταδιακά και μάλιστα από τον μήνα Αύγουστο και έπειτα.
Κατά συνέπεια όσοι έχουν επισκεφτεί το χώρο ασφαλείας με τις πάνω από 1.000 θυρίδες στην τράπεζα στο Ψυχικό θα κληθούν να δώσουν κατάθεση, κυρίως για το εάν παρατήρησαν κάτι περίεργο στην θυρίδα τους, εάν τους έλειπε κάτι που ίσως δεν έδωσαν σημασία εκείνη την στιγμή και κυρίως εάν οι ίδιοι παρατήρησαν κάποιες περίεργες συμπεριφορές, είτε από πελάτες, είτε από υπαλλήλους του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος.
Με… ερωτηματολόγιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ετοιμάζεται από τους Αστυνομικούς ειδικό ερωτηματολόγιο για όσους κληθούν να δώσουν κατάθεση, το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένες ερωτήσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα έχει ως βάση του, τα μέχρι στιγμής ερευνητικά δεδομένα.
Την Δευτέρα, 30.11.2020, τρία διαφορετικά κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο σ’ όλους τους χώρους της Τράπεζας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το σημείο μέσω του οποίου οι άγνωστοι επαγγελματίες «ποντικοί» κατάφεραν να μπουν στο τραπεζικό υποκατάστημα και να ξαφρίσουν χρήματα και κοσμήματα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις τέσσερις συγκεκριμένες θυρίδες.
Click4More Ψυχικό: Για τις θυρίδες ψάχνουν υπάλληλο που έφυγε με εθελούσια έξοδο από την τράπεζα
Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr, δεν έχει διαπιστωθεί από τους Αστυνομικούς κανένα ίχνος παραβίασης στα σημεία που είναι δυνατόν κάποιος να παραβιάσει για να εισέλθει στο εσωτερικό του τραπεζικού υποκαταστήματος, ακόμα και τα παράθυρα τα οποία επίσης δεν φέρουν κανένα ίχνος διάρρηξης.
Με μια πρώτη έρευνα που πραγματοποίησαν στις επίμαχες θυρίδες της τράπεζας οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα, διαπιστώθηκε πως οι επαγγελματίες διαρρήκτες φορούσαν γάντια την στιγμή που παραβίαζαν τις θυρίδες, κάτι που όμως που ήταν αναμενόμενο από τους έμπειρους ερευνητές της Ασφάλειας.
“Αριστοτεχνική παραβίαση”
Άλλωστε, ακόμα και ο τρόπος παραβίασης της διπλής κλειδαριάς στις θυρίδες που έχουν στην κατοχή τους οι 4 επώνυμες Αθηναίες και έκρυβαν έναν μικρό θησαυρό, ναι μεν ήταν απλός, πλην όμως αριστοτεχνικά χρησιμοποιημένος από τους δράστες, με αποτέλεσμα με «γυμνό μάτι» να μην είναι δυνατή η διαπίστωση της παραβίασης. Μόλις ο κάτοχος της θυρίδας έβαζε το κλειδί στην πρώτη κλειδαριά, τότε καταλάβαινε πως κάτι δεν πάει καλά.
Ως γνωστόν ο χώρος όπου φυλάσσονται οι θυρίδες δεν έχει κάμερες προκειμένου να προφυλάσσεται η ανωνυμία του πελάτη. Κατά συνέπεια ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσε να είχε στις έρευνες η Ασφάλεια, έχει ήδη χαθεί.
Πλέον την προσοχή τους στρέφουν οι αστυνομικοί στις κεντρικές κάμερες του υποκαταστήματος, πλην όμως είναι αμφίβολο εάν στην μνήμη του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έχει παραμείνει υλικό στο βάθος χρόνου που επιζητούν οι ερευνητές και συγκεκριμένα από τον προηγούμενο Αύγουστο.