Site icon NewsIT

Ρόδος: Αθώοι οι αστυνομικοί που φέρονταν να παρέχουν υπηρεσίες security σε σεϊχη

10.09.2014 | 17:38
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το απόγευμα της Τετάρτης, οι δύο αστυνομικοί που ελέγχθηκαν λεπτομερώς από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά από ανώνυμες καταγγελίες, για παροχή υπηρεσιών security σε σεϊχη.

Ο αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση καθήκοντος σε βάρος ενός 35χρονου ανθυπαστυνόμου και ενός 37χρονου αρχιφύλακα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 5 Αυγούστου 2014, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία  γυναίκα, η οποία δεν επιθυμούσε να δηλώσει τα στοιχεία της και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας με το… αζημίωτο, σε έναν σεΐχη από το Ντουμπάι, ο οποίος βρισκόταν στη Ρόδο.

Η γυναίκα κατήγγειλε ακόμη ότι ο σεΐχης μίσθωνε βίλα στη Ρόδο και ότι ο ανθυπαστυνόμος εμπορευόταν προϊόντα της εταιρείας του πατέρα του σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Στις 13 Αυγούστου 2014, η ίδια γυναίκα τηλεφώνησε ξανά κι ανέφερε ότι ο σεΐχης και οι αστυνομικοί που τον ήταν μαζί του, σύχναζαν για κάποια ώρα σε συγκεκριμένο εστιατόριο στο Νεώριο και ότι ξόδευαν μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και ότι χρησιμοποιούσαν ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Και τρίτη καταγγελία

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, η γυναίκα έκανε και τρίτη καταγγελία ενώ μετά από εντολή από Εισαγγελέα, ένα κλιμάκιο αστυνομικών είχε ήδη φτάσει στη Ρόδο κι επιτηρούσε διακριτικά τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης αυτής.

Ο ανθυπαστυνόμος καταγγέλλεται ότι παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας, πριν την λήξη της υπηρεσίας του

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, το διάστημα μεταξύ 27-08 έως και 02-09 του 2014, ο εμίρης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ντουμπάι, ηλικίας 70 ετών, πήγαινε κάθε μέρα στις 13:00 σε ένα εστιατόριο στο Νεώριο με ένα ταξί, που οδηγούσε συγκεκριμένος οδηγός.

Περίπου την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζουν οι «αδιάφθοροι», στο εστιατόριο έφταναν και οι αστυνομικοί οι οποίοι επέβλεπαν το χώρο από κοντινό τραπέζι.

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα,  ο σεϊχης έφευγε με το ταξί και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί τον συνόδευαν με τα οχήματά τους μέχρι το σπίτι στο οποίο διέμενε, στην περιοχή «Μήδεια».

Εξηγήσεις από τους αστυνομικούς

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, οι δύο αστυνομικοί πήγαν ξανά στο σπίτι του σεΐχη και κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ενώπιον των «αδιάφθρορων».

Εξετάστηκαν μάλιστα και οι υπεύθυνοι των δύο καταστημάτων στα οποία συνήθιζε να πηγαίνει ο σεΐχης, οι οποίοι φέρονται να κατέθεσαν ότι οι αστυνομικοί παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας στον σεΐχη.

Ανάλογη κατάθεση φέρεται να έδωσε και ο οδηγός του ταξί, ωστόσο όλοι δήλωσαν ότι αυτά ήταν μία υπόθεση που έκαναν, ενώ ο συνεργάτης και επιτετραμμένος του σεΐχη το διαψεύδει.

Τι λέει ο Σεϊχης

Ο σεϊχης υποστηρίζει πως γνώρισε τους δύο αστυνομικούς το περσινό καλοκαίρι, όταν είχε κεράσει όλους τους θαμώνες στο εστιατόριο που προαναφέραμε.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό σε βάρος τους

Οι δύο αστυνομικοί ευχαρίστησαν για το κέρασμα τον σεΐχη και τότε εκείνος τους προσκάλεσε να κάτσουν στην παρέα του

Από τότε, ο σεϊχης τους ζητούσε να τον συνοδεύουν για παρέα στις εξόδους του γιατί τους συμπάθησε, ενώ ο ανθυπαστυνόμος, προσπάθησε να φέρει τον σεΐχη σε επαφή με μια γυναίκα, η οποία συνεργάζεται με την επιχείρηση του πατέρα του, προκειμένου να του παρουσιάσει την παραγωγή τους.

Θεώρησε ότι ο ζάμπλουτος σεΐχης, που φέρεται να έψαχνε για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, θα μπορούσε ίσως να συνεργαστεί με την οικογένειά του.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλαφάτης: “Να διαχωριστεί το πολιτικό κομμάτι της ΔΕΘ”

Πάτρα: Γύρισε στις φυλακές με… ηρωίνη, χάπια και χασίς (ΦΩΤΟ)

Χανιά: Να παραμείνει… ελληνικό το αεροδρόμιο ζητούν τοπικοί φορείς

Καρέ – καρέ ανατροπή αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version