Site icon NewsIT

Ρουβίκωνας έσπαγε, φρουρός έβλεπε – Ερωτήματα για την (μη) αντίδραση στην καταδρομική επίθεση

17.09.2018 | 23:42
Ρουβίκωνας έσπαγε, φρουρός έβλεπε – Ερωτήματα για την (μη) αντίδραση στην καταδρομική επίθεση

- Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ιράν και ο Ειδικός φρουρός ήταν... κάθε άλλο παρά αυτό - Στο βίντεο φαίνεται να βγαίνει με ένα λευκό μπλουζάκι και το υποπολυβόλο του κρεμασμένο χιαστί - Απλά παρακολουθεί τα μέλη του Ρουβίκωνα να σπάνε ανενόχλητα - Διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ - Αναλυτικά τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει ο φρουρός σύμφωνα με τον κανονισμό

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η εικόνα που “έβγαλε” ο Ειδικός Φρουρός που εκτελούσε χρέη σκοπού στην Πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, την στιγμή της επίθεσης μελών της Αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Κι αυτό διότι ο φρουρός απεικονίζεται σε βίντεο με λευκό μακό μπλουζάκι και το υποπολυβόλο MP 5 αγκαλιά, να… παρακολουθεί αμέτοχος την εξέλιξη της επίθεσης των κρανοφόρων!

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ των μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας και του Ειδικού Φρουρού είναι χαρακτηριστικός. Ένα μέλος της ομάδας πλησιάζει λέγοντας στον Φρουρό: “…Έβγα σε παρακαλώ από την σκοπιά, θα χτυπήσεις από τα τζάμια”.

Την ίδια στιγμή στο βίντεο που ανάρτησε ο “Ρουβίκωνας” διακρίνεται ο Ειδικός Φρουρός, να βγαίνει από την σκοπιά έχοντας περασμένο χιαστί το υποπολυβόλο και απλά να κοιτά τους κρανοφόρους να σπάνε το κουβούκλιο της σκοπιάς.

Αλλά και να εξαπολύουν εναντίον του κτηρίου που στεγάζεται η Ιρανική Πρεσβεία στην περιοχή του Ψυχικού μπουκάλια με μπογιές και χρώματα.

Στην συνέχεια, στην κυριολεξία ανενόχλητοι οι “Ρουβίκωνες” φεύγουν από την περιοχή. Ένας από αυτούς απευθύνεται εκ νέου στον φρουρό λέγοντας του: “…μην τολμήσεις να ειδοποιήσεις”.

Θυμηθείτε στο βίντεο πώς έδρασε ο Ρουβίκωνας και πώς αντέδρασε ο Ειδικός Φρουρός

Έξαλλοι στην ΕΛΑΣ!

Ήδη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την στάση του Ειδικού Φρουρού. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας 17.09.2018 και έπειτα από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο, με την συμμετοχή των εμπλεκομένων Αξιωματικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός στις παρατηρήσεις του, όσον αφορά στην δραστηριότητα της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας και κυρίως την απουσία αντίδρασης της αστυνομίας σε αυτές τις επιθέσεις.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ναι μεν κανείς δεν θα επιθυμούσε να κάνει χρήση του όπλου του ο Ειδικός Φρουρός και μάλιστα απέναντι σε άοπλους. Πλην όμως δεν έπραξε το παραμικρό, τουλάχιστον ό, τι ορίζει ο κανονισμός για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και επιθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο μέλημα του Ειδικού Φρουρού θα έπρεπε να είναι η ενημέρωση τις Υπηρεσίας του για την επίθεση και μάλιστα προτού αυτή εκδηλωθεί, κάτι που προϋποθέτει πως θα έπρεπε να είχε τεταμένη την προσοχή του, ώστε να δει τους επιτιθέμενους.

Παράλληλα στην συνέχεια θα έπρεπε να τους αποτρέψει, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ένα υλικό που άλλωστε προβλέπεται στον εξοπλισμό φρουρού στατικού στόχου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version