Site icon NewsIT

ΣΔΟΕ: Το σκάνδαλο στο ΕΜΠ και το 1,5 εκατ. ευρώ της Αρετής Τσοχατζοπούλου

09.04.2014 | 09:59
ΣΔΟΕ: Το σκάνδαλο στο ΕΜΠ και το 1,5 εκατ. ευρώ της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Εισπράξεις 82 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του Πολυτεχνείου που δε δηλώθηκαν ποτέ «εντόπισαν» οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που για άλλη μια φορά έβγαλαν... λαβράκια. Ανάμεσά τους και 1,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να μη μπορεί να δικαιολογήσει η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Μετά από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έρχεται στο φως σκάνδαλο από στελέχη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δε δήλωσαν ποτέ εισπράξεις 82 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος, γράφει σήμερα Το Βήμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στελέχη των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών η «εξαφάνιση» των χρημάτων αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή 21 εκατ. ευρώ από το ΕΜΠ.

Στις αρχές Μαρτίου το ΣΔΟΕ είχε ανακαλύψει «μαύρη τρύπα» 1,5 εκατ. ευρώ στο Μετσόβιο, η οποία ωστόσο διευρύνθηκε από την περαιτέρω έρευνα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που ανακάλυψαν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν με «φουσκωμένους» λογαριασμούς φέρεται να είναι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και η καταδικασμένη για το σκάνδαλο με τις μίζες, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία παρουσίασε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.463.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η νόμιμη αιτία.

Επίσης, δικηγόρος της Αθήνας, που πρόσφατα είχε γίνει στόχος δικαστικής έρευνας, βρέθηκε με «αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας του κατά 1.606.000 ευρώ».

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ για περίπτωση εκτεταμένου «ξεπλύματος χρήματος» από εγκληματική οργάνωση ή από κύκλωμα τοκογλυφίας έχει βρεθεί και η περίπτωση ενός απλού εργάτη που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης off shore εταιρείας που εμφανιζόταν ιδιοκτήτρια ακινήτων στην Αθήνα και ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του κατά 3 εκατ. ευρώ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση των ηθοποιών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι ηθοποιοί!

Προσπάθησαν να “περάσουν” 2.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Αιφνίδια παραίτηση 8 στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου

Η λίστα Λαγκάρντ άρχισε να αποκαλύπτει! Έξοδα 1,5 εκατ. στο Μετσόβιο χωρίς παραστατικά – Πρώην παράγοντας της ΑΕΚ ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ

Έμπορος αυτοκινήτων “ξέχασε” να δηλώσει 8,5 εκατομμύρια!

Όργιο φοροδιαφυγής: Πολιτικός ξέχασε να δηλώσει 55.000 ευρώ, μέντιουμ δεν δήλωσε 700.000 και διευθύντρια νοσοκομείου αυγάτισε την περιουσία της

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version