Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Στερεά Ελλάδα: Πάνω από 20.000 κροτίδες έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χθες, Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας έγινε ακόμα μία σύλληψη 53χρονου αλλοδαπού καταστηματάρχη, για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις αρχές Μαρτίου έχουν κατασχεθεί μετά από στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πάνω από 20.000 τεμάχια κροτίδες, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και “παιχνίδια” του είδους.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, απαγορεύεται. Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για το χθεσινό, νέο περιστατικό, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 53χρονος από το Μπαγκλαντές, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, έγινε από τους αστυνομικούς αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα ψιλικών που διατηρεί ο 53χρονος στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κουτιά που περιείχαν συνολικά 214 κροτίδες, τις οποίες ο 53χρονος διέθετε προς πώληση στο κατάστημά του, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Κοιμούνται μέσα στα θερμοκήπια για να μην τους κλέψουν!

Ξάνθη: Άμα θέλει να σου κάτσει… – Με 10€ τέρμα τα άγχη της οικονομικής κρίσης!

Βέροια: Καταδικάστηκε για την εξαφάνιση του Άλεξ – Έλεγε ψέματα για να καλύψει τους δράστες!

Κρήτη: Θύελλα αντιδράσεων για την Σουηδική πρόκληση – Η επιστολή των ξενοδόχων!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε