Site icon NewsIT

Στο εδώλιο για την υπεξαίρεση – μαμούθ από το ΙΚΑ Καλλιθέας

22.07.2013 | 15:38
Στο εδώλιο για την υπεξαίρεση – μαμούθ από το ΙΚΑ Καλλιθέας

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άρχισε η δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, που ζημίωσε το Ίδρυμα με πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία θα αρχίσει επί της ουσίας την Τετάρτη, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε στο δικαστήριο το ΙΚΑ το οποίο διεκδικεί αποζημίωση περίπου 12 εκατ. ευρώ. Η δίκη διεξάγεται υπό το στενό χρονικό πλαίσιο της συμπλήρωσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης για τους κατηγορούμενους, που εκπνέει αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την έναρξη της διαδικασίας μια από τις βασικές κατηγορούμενες υπαλλήλους του ΙΚΑ δήλωσε την πρόθεση της να επιστρέψει στο δημόσιο ένα ακίνητο και 150.000 ευρώ μετρητά, προκειμένου να εκφράσει την μεταμέλεια της και να διεκδικήσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Στο “σκαμνί” κάθονται 6 γυναίκες και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών

Η υπόθεση της μεγάλης απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας αποκαλύφθηκε πριν περίπου έναν χρόνο και υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι έξι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δυο εξ αυτών.

Μία απο τις κατηγορούμενες δήλωσε πως θέλει να επιστρέψει στο δημόσιο ένα ακίνητο και 150.000€ 

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι μεταξύ άλλων: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη. Οι 6 κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, την περίοδο 2003-2012.

Διαβάστε
Είχαν “βάλει μέσα” το ΙΚΑ πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ – Είχαν χτίσει βίλες και πισίνες στην υγεία μας – Δικάζονται ένα χρόνο μετά

Η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας με τις βίλες και τις πισίνες εξακολουθούσε να πληρώνεται από το Δημόσιο!

Έπαινο στην υπάλληλο του ΙΚΑ Καλλιθέας που αποκάλυψε την απάτη εκατομμυρίων

Παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις οι “εγκέφαλοι” του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας!

Κύκλωμα στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχει προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ! – ΄Εξι συλλήψεις – Θα ακολουθήσουν κι άλλες! 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version