- Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη - Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή του - Σύσκεψη των εισαγγελέων σήμερα Δευτέρα για την υπόθεση - Στο "μικροσκόπιο" καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θυρίδες, σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα, πολυτελείς αγορές και offshore εταιρίες - Ελέγχουν και τις συζύγους των πολιτικών
Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς που φαίνεται να πλούτισαν αιφνίδια και περιεργα.
Σήμερα, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την περιβόητη λίστα που περιλαμβάνει ονόματα 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Ειδικότερα, η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή για την άφιξη τις λίστας. Ο τελευταίος κάλεσε, για αύριο, τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον ‘Αρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα θα μεταβεί σήμερα το πρωί και ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης αφού το όνομά του ακούστηκε να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ. Μεϊμαράκης να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέρου της Βουλής. Φαίνεται πως την Κυριακή συνομίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον Ε. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη.
Επίσης η λίστα με τα ονόματα φαίνεται να μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 50. Στο μικροσκόπιο φαίνεται πως έχουν μπει καταθέσεις σε τράπεζες σε Ελλαδα και εξωτερικό, θυρίδες, περιουσιακά στοιχεία όπως σκάφη, σπίτια και εξοχικά, αυτοκίνητα, σκάφη, και ακριβές αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες ο κ.Παντελής παρενέβη στο θέμα της λίστας και έδωσε εντολή στους συναδέλφους του Πεπόνη και Μουζακίτη να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου. Και σε καταφατική περίπτωση, ζήτησε ο Παντελής, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.
Ο Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Αντίθετα, σημείωνε ο Παντελής, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος “όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών”, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.
Απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι στο θέμα τόνιζαν: “Απόλυτη διαφάνεια και άμεση διερεύνηση. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά σε τέτοια θέματα”. Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ονόματα που ακούστηκαν μέχρι στιγμής εκτός του Β. Μεϊμαράκη είναι και του κ. Λιάπη αλλά και του κ. Βουλγαράκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη λίστα τρεις πρώην υπουργοί