Site icon NewsIT

“Συναγερμός” από τα ευρήματα στις “γιάφκες” των νεοναζί

06.03.2018 | 16:51
“Συναγερμός” από τα ευρήματα στις “γιάφκες” των νεοναζί

Πλήθος όπλων αλλά και υλικών για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν στις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στα 8 σπίτια που χρησιμοποιούσε η νεοναζιστική οργάνωση "Combat 18", μέλη της οποίας συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (06.03.2018).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας, στις “εφόδους” που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι νεοναζί, βρέθηκε πλήθος αντικειμένων που αποδεικνύουν την τρομοκρατική τους δράση.

Οι έρευνες έγιναν σε συνολικά 8 σπίτια, 6 στην Αττική και 2 στην επαρχία, με τους συλληφθέντες να είναι 5.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Στα Γιάννενα συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης. Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες είναι και δικηγόρος, που είχε αναλάβει… την νομική κάλυψη.

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν ένας ένοικος, ο οποίος συνελήφθη, ζήτησε να μιλήσει με τον συγκεκριμένο δικηγόρο και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε και αυτός συλληφθεί.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες, κυνηγετικά όπλα και πολλά ακόμα υλικά για την σύνθεση βόμβας.

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, σχετικά με την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοινώνονται τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

-έχουν συλληφθεί πέντε (5) ημεδαποί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και
έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά οκτώ (8) κατ’ οίκον έρευνες, έξι (6) σε περιοχές της Αττικής και δύο (2) σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν 

Κατασχέθηκαν

-πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,
-βόμβες μολότοφ,
-πλήθος κροτίδων,
-βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
-σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
-ψηφιακά πειστήρια,
-μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
-αντιασφυξιογόνος μάσκα,
-ρόπαλα και σιδερογροθιές,
-κυνηγετικά όπλα,
-φιαλίδια βουτανίου και
-μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις (3) κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version