Site icon NewsIT

Τα …διαβαθμισμένα sms της Χρυσής Αυγής – Η δομή και η λειτουργία της οργάνωσης – Tι δείχει το πόρισμα

22.02.2014 | 11:39
Τα …διαβαθμισμένα sms της Χρυσής Αυγής – Η δομή και η λειτουργία της οργάνωσης – Tι δείχει το πόρισμα

- Αποκαλυπτικά για το πώς λειτουργούσε η τοπική Νίκαιας είναι τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του “διαβιβαστή” εντολών από τα υψηλόβαθμα στελέχη στα απλά μέλη - Kάθετη ιεραρχική δομή με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων - Το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή είναι 190 σελίδες και περιέχει αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι δύο ανακρίτριες καλούν τη Βουλή να αποφασίσει για τις διώξεις των 9 βουλευτών

Στο πόρισμα 190 σελίδων των δύο ανακριτριών εντοπίζονται ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, ναζιστική ιδεολογία και παντελής περιφρόνηση για τη Βουλή και τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μπούκουρας, Κουκούτσης, Αρβανίτης, Ματθαιόπουλος, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός, Μίχος κα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες δικογραφίες που αφορούν μαχαιρώματα αλλοδαπών, βίαια επεισόδια, εκφοβισμό πολιτών, τραμπουκισμό κι επίθεση ακόμη και κατά βουλευτών, μέχρι κι εκρήξεις και δολοφονίες.

Από το αποδεικτικό υλικό, που έχει συγκεντρωθεί, η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την οποία λειτουργεί επί σειρά ετών, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούν στη διάδοση και κατήχηση των θέσεών της, την εκπαίδευση των μελών της και την οργάνωση των δράσεων της. Προκύπτουν δηλαδή, διακριτοί ρόλοι, διαρκής δράση και δομημένη μορφή, που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις.

Στο πόρισμα υπάρχουν τα πάντα ακόμα και SMS! Υπάρχει το μήνυμα από το κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή, Λαγού προς τον Πατέλη τη νύχτα των γεγονότων στο Πέραμα. Σε αυτό ο Λαγός γράφει: “Και πολύ καλά έκανες. Θα φάνε γερό πέσιμο τα Κουμούνια σήμερα στο Πέραμα. Είχαν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αριά και πάνε από εκεί”. 

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που λειτουργούσε η τοπική οργάνωση της Νίκαιας είναι τα μηνύματα που εντοπίστηκαν στο κινητό του Κων/νου Κορκοβίλη, τον ανθρώπου που φαίνεται να είχε αναλάβει από τον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, καθήκοντα “διαβιβαστή” μεταφέροντας εντολές από τα υψηλόβαθμα στα απλά μέλη της ΧΑ.

Σύμφωνα με το πόρισμα τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης, φέρονται να καλούνται σε δράση, μέσω SMS με διαβάθμιση εμπιστευτικότητας: απόρρητο, άκρως εμπιστευτικό ή αδιαβάθμητο.
Αυτή η “κατάταξη” καθόριζε και τον αριθμό των χρυσαυγιτών, που θα λάμβαναν το μήνυμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα μήνυμα όπως “Αύριο το πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση-παρουσία υποχρεωτική”, προωθούνταν σε όλα τα μέλη της τοπικής. Όταν όμως το μήνυμα έλεγε “παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός”, πήγαινε σε συγκεκριμένους παραλήπτες.

Ενδεικτικά είναι τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Κορκοβίλη

– “Εντολή Λαγού. Παρακαλώ 8 άτομα για τη Δηλιγιάννη. 2:30 ώρα από την ασφάλεια. Ενημερώστε με αν είναι ανάγκη”
– “Παρουσία της ασφάλειας απαραίτητη. Όλοι παραλλαγές”, δίνει εντολή στις 22 Φεβρουαρίου 2013
– 18 Μαρτίου 2013: “Αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 όλοι στα γραφεία. Θα γίνει προβολή με τις δράσεις της Νίκαιας. Και νυχτερινή δράση. Παρακαλώ αυστηρά το μήνυμα δεν διαρρέει πουθενά”
– 17 Απριλίου 2013: “Πέμπτη πρωί 9, προσυγκέντρωση στα γραφεία για κοινή δράση με Πειραιά. Παρουσία υποχρεωτική. Παρακαλώ ενημερώστε άμεσα”
– 19 Απριλίου 2013 στις 6 το πρωί: “Η ομάδα της ασφάλειας στα γραφεία. Όποιος δεν δουλεύει. Τώρα”
– 27 Απριλίου 2013: “Τη Δευτέρα 8 το πρωί στα γραφεία μας δράση. 08:30 θα φύγουμε, η ασφάλεια στα πλαίσια των εκτάκτων. Παρακαλώ ενημερώστε με για παρουσίες”
– 2 Μαΐου 2013: “Αύριο πρωί στις 9 άπαντες για τη δράση. Παρουσία υποχρεωτική”
– 25 Μαϊου 2013, ώρα 20:00: “Όλη η ασφάλεια στο γραφεία για τελευταία ενημέρωση και οργάνωση της Κυριακής. Απουσίες δεν επιτρέπονται”
– 1η Ιουνίου 2013: “Τα άτομα που είσαστε για αύριο 11 η ώρα στα γραφεία να είσαστε 12 στη Δηλιγιάννη, παρακαλώ μη γίνει στραβή, είναι στη μέση ο Λαγός. Όλοι στολή Νίκαιας”

Διαβάστε
Κόλαφος το έγγραφο κατά της Χρυσής Αυγής “εκτός φυλακής” – Τους βαραίνει ο μισός ποινικός κώδικας – Από ναρκωτικά και όπλα μέχρι αρχαία βιβλία

Βρισιές χρυσαυγιτών βουλευτών κατά Μιχελάκη και Σηφουνάκη – “Αρχ@@ια θα σας γαμ@@@@@ε!”

Στη Βουλή η δικογραφία για τους 9 χρυσαυγίτες βουλευτες

Βγάζουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version