Site icon NewsIT
08:29 | 18.10.16

Τα κατορθώματα του Ρώσου… χρυσοδάκτυλου που συνέλαβε η ελληνική αστυνομία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Newsit Newsroom

Ρώσο “χρυσοδάκτυλο”, οποίος το 2014 άρπαξε από τα χρηματοκιβώτια μοσχοβίτικης Τράπεζας το ποσό των 900.000 δολαρίων, κατάφερε να εντοπίσει η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η ρωσική Αστυνομία.

Ο 35χρονος Ρώσος, για τον οποίο εξετάζονται υπόγειες διαδρομές του με την μοσχοβίτικη Μαφία, ζούσε ήσυχα και χωρίς να προκαλεί στο Μενίδι από το 2014 και μάλιστα χωρίς να επιδεικνύει την οικονομική άνεση που είχε προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 35χρονο Ρώσο “χρυσοδάκτυλο”, και τελικά να τον συλλάβουν στη μονοκατοικία που είχε νοικιασμένη στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν οι Έλληνες Αστυνομικοί από τους Ρώσους συναδέλφους τους, ο 35χρονος το 2014, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά κλειδιά της Τραπεζας, μπήκε νυχτερινές ώρες στο κεντρικό κατάστημα τις “Sberbank Rossii”,και αφού απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας, στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο υπόγειο του κεντρικού καταστήματος, που ήταν εγκατεστημένο το μεγάλο χρηματοκιβώτιο της Τράπεζας, το οποίο και άνοιξε, επίσης με κλειδί που είχε στην κατοχή του.

Από εκεί άρπαξε μερικές δεκάδες εκατομμύρια Ρούβλια, συνολικής αξίας περίπου 900.000 δολαρίων ΗΠΑ. Στη συνέχεια διέφυγε από την Τράπεζα ανενόχλητος και σαν κύριος, αφού διέθετε όχι μόνο το κλειδί της πόρτας, αλλά και το κλειδί που άνοιγε και απενεργοποιούσε τα συστήματα ασφάλειας του χρηματοκιβωτίου.

Πέντε ημέρες μετά και αφού είχε διαπιστωθεί η κλοπή, τα ίχνη του “χρυσοδάκτυλου” είχαν χαθεί από την Μόσχα, ενώ άλυτο παραμένει ακόμα και σήμερα από τις ρωσικές Αρχές το μεγάλο ερώτημα: “…που βρήκε τα κλειδιά της τράπεζας ο κλέφτης και κατάφερε να δημιουργήσει αντικλείδια;”.

Ίσως τώρα που θα εκδοθεί στις ρωσικές Αρχές και θα έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη της πατρίδας του να δώσει την εξήγηση, το πως βρέθηκαν στα χέρια του κλειδιά που λίγοι άνθρωποι διέθεταν εκείνη την εποχή στην Μόσχα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version