Site icon NewsIT

Ταυτοποίησαν τον “ροζ πάνθηρα” που είχε ρημάξει πασίγνωστο κοσμηματοπώλη!

07.04.2016 | 00:25
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σημαίνων στέλεχος της διαβόητης διεθνούς συμμορίας των "Ροζ Πανθήρων", που έδρασε στην Αθήνα, καταστρέφοντας οικονομικά γνωστό κοσμηματοπώλη, κατάφερε να αποκαλύψει η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Δυστυχώς ο Σέρβος που φαίνεται να είναι ψηλά στην ιεραρχία της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, κατάφερε μια ημέρα πριν εισβάλουν στο σπίτι του οι αστυνομικοί, να εξαφανιστεί διαφεύγοντας στην πατρίδα του και πλέον έχει εκδοθεί σε βαρος του ερυθρά αναγγελία αναζήτησης από την Ιντερπόλ, έπειτα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την Ασφάλεια Αττικής.

Το χρονικό

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Σέρβος “Ροζ Πάνθηρας”, πριν από μερικούς μήνες λήστεψε μαζί με άγνωστο σύνεργο του πασίγνωστο κοσμηματοπώλη των Αθηνών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σέρβος “Ροζ Πάνθηρας” είχε ακινητοποιήσει με όπλο τον γνωστό κοσμηματοπώλη, την ώρα που έκλεινε το κατάστημά του.

Μαζί με τον συνεργό του ο “Ροζ Πάνθηρας”, έβαλε στο εσωτερικό του καταστήματος τον έντρομο κοσμηματοπώλη και στην συνέχεια τον υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσει τα πλέον ακριβά κομμάτια που διέθετε.

Η ληστεία αυτή στην κυριολεξία παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό το γνωστό κοσμηματοπώλη του κέντρου των Αθηνών, καθώς υπέστη οικονομική ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα αναγκάστηκε να επιστρέψει χρήματα σε επώνυμους πελάτες του, καθώς είχαν δώσει παραγγελία και προκαταβολή, για συγκεκριμένα μοναδικά κομμάτια κοσμημάτων, τα οποία βέβαια είχαν αρπάξει οι “Ροζ Πάνθηρες”.

Το… κουβάρι

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν όλο αυτό το διάστημα την κλοπή, είχαν υποψίες για συμμετοχή κάποιου “Ροζ Πάνθηρα” στην ληστεία, λόγω του επαγγελματικού τρόπου που έδρασαν οι κακοποιοί, οι οποίοι γνώριζαν ακόμα και το σύστημα παρακολούθησης που είχε εγκατεστημένο το κατάστημα.

Πριν την ληστεία είχαν κάνει… διερευνητική επίσκεψη υποδυόμενοι τους επιχειρηματίες

Μάλιστα τις προηγούμενες της ληστείας ημέρες, οι δυο κακοποιοί είχαν επισκεφθεί το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο των Αθηνών εμφανιζόμενοι δήθεν ως επιχειρηματίες, και είχαν ζητήσει να δουν πανάκριβα κομμάτια κοσμημάτων. Βέβαια αυτή η επίσκεψη δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς φαίνεται πως τα έμπειρα μάτια των δυο “Ροζ Πανθήρων” κατέγραφαν όχι μόνο τα συστήματα ασφαλείας του καταστήματος, αλλά ακόμα και τα πανάκριβα κοσμήματα που θα άρπαζαν στην συνέχεια.

Τελικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τα στοιχεία του Σέρβου “Ροζ Πάνθηρα” συγκρίνοντας τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος, με παρακολουθήσεις που είχαν οι ίδιοι κάνει στο παρελθόν σε ομάδα των “Ροζ Πανθήρων” που έδρασε στην Αθηνα και είχε ως καταφύγιο διαμέρισμα στην περιοχή του Παγκρατίου.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε επισκεφθεί μόλις δυο φορές ο άνθρωπος που έψαχναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του αλλά και την συμμετοχή του στην ληστεία του κοσμηματοπώλη.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version