Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκαναν “check in” οι Έλληνες αλλά τελικά… αναχωρούσαν οι παράνομοι μετανάστες! Στη “φάκα” μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε η πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία έκανε παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα “Μακεδονία”. Συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 39χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό στέλεχος και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 41, 49, 47 και 36 ετών, (3 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη.

Επιπλέον συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 21χρονος Έλληνας – συνεργός τους και τέσσερις  αλλοδαποί που επιχείρησαν να βγουν παράνομα από τη Χώρα. Σχηματίσθηκε δικογραφία και για άλλους δώδεκα Έλληνες -συνεργούς της οργάνωσης
Το κύκλωμα “δούλευε” τα τελευταία δύο χρόνια και ο κάθε παράνομος μετανάστης, έπρεπε να πληρώσει για να βγει από τη χώρα, 6.000 – 10.000 δολάρια!

Πώς λειτουργούσε ο μηχανισμός του κυκλώματος

Ο 39χρονος προμήθευε αλλοδαπούς με πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία έφεραν μεν την φωτογραφία των ιδίων αλλά ανέγραφαν ονοματεπώνυμα Ελλήνων. Τα προαναφερόμενα στοιχεία ταυτότητας, τα γνωστοποιούσε στον 39χρονο, ο 41χρονος συλληφθείς, κατόπιν συνεννόησής του με τους εν λόγω Έλληνες.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθως, το ηγετικό στέλεχος εφοδίαζε τους μη νόμιμους μετανάστες με αεροπορικά εισιτήρια αποκλειστικά από τουριστικό γραφείο, ιδιοκτησίας του 49χρονου ενώ λίγο πριν την αναχώρησή τους, οι αλλοδαποί ταξίδευαν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, όπου έμεναν σε ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του 47χρονου συλληφθέντα.

Έκαναν check in οι Έλληνες αλλά… αναχωρούσαν οι αλλοδαποί!

Την ημέρα της αναχώρησης, οι Έλληνες των οποίων τα στοιχεία χρησιμοποιούνταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας, περνούσαν τον αρχικό έλεγχο του αεροδρομίου (check in) και στη συνέχεια παρέδιδαν τις κάρτες επιβίβασης στους αλλοδαπούς, οι οποίοι τελικώς αναχωρούσαν στις ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους!

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν επιπλέον, χθες το απόγευμα, στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα “Μακεδονία”, ένας 21χρονος Έλληνας, ο οποίος έκανε την προαναφερόμενη διαδικασία και τέσσερις αλλοδαποί που προσπάθησαν με πλαστά δελτία ταυτότητας να βγουν από τη χώρα μας.

Σε έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Σημειωματάρια με ονοματεπώνυμα ημεδαπών,
Πλαστά Δελτία Ταυτότητας,
Αποδείξεις εκδόσεων αεροπορικών εισιτηρίων,
Κινητά τηλέφωνα,
Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
Χρηματικά ποσά και
Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης καθώς και σε βάρος άλλων δώδεκα Ελλήνων, ηλικίας από 21 έως 58 ετών, οι οποίοι έκαναν τη συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου και τα στοιχεία τους αναγράφονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας, σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια» και «Πλαστογραφίας».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Καλλιεργούσε χασίς στην… ταράτσα του σπιτιού του!

Κρήτη: Έστειλε στο νοσοκομείο τον τροχονόμο που του έκανε έλεγχο!

Λακωνία: Βρήκαν τον 34χρονο που έκανε τον λογιστή και… εξαπατούσε ηλικιωμένους

Ηλεία: Αυτή η καμινάδα δεν βγάζει μόνο καπνό – Σάλος από την αποκάλυψη του καμουφλάζ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε