Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε το… καρτέλ του ΑΠΘ!

ΑΠΘ ναρκωτικά
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Πολυμελή συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά μέσα και έξω από το ΑΠΘ εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση έγινε την Τρίτη (11.12.2018) και οδήγησε στη σύλληψη 43 ατόμων.

Οι έρευνες για τη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά έγιναν εντός κι εκτός του ΑΠΘ αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες στους χώρους του πανεπιστημίου έγιναν υπό την εποπτεία της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 (!) αστυνομικοί Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Συνολικά συνελήφθησαν 43 άτομα, οι περισσότεροι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικά στο ΑΠΘ κι όχι μόνο.

Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

34 άτομα, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, όλοι τους αλλοδαποί ήταν τα μέλη της οργάνωσης που εισήγαγαν, μετέφεραν και διακινούσαν ναρκωτικά (κυρίως χασίς) τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Η οργάνωση είχε διακριτούς ρόλους. Τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Μοίραζαν τα ναρκωτικά σε άλλα μέλη που είχαν ρόλο διακινητή και οι οποίοι δρούσαν ο καθένας στην περιοχή του.  Κάθε ομάδα είχε τον “ομαδάρχη” της, που επόπτευε τους διακινητές και τις… εισπράξεις, ώστε να τις αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.

Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Τα μέλη του κυκλώματος έκρυβαν τα ναρκωτικά ακόμη και σε φοιτητικά δωμάτια. Παρουσία δικαστικών λειτουργών η αστυνομία έκανε έρευνες σε 10 δωμάτια δυο ξενοδοχείων, σε 18 σπίτια, τέσσερα δωμάτια στην Εστία του ΑΠΘ.

Σε όλους τους τους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης
  • σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”)
  • 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • πάνω από 14.000 ευρώ,
  • 1 πιστόλι και 1 περίστροφο,
  • 1 σπαθί και
  • 2 μαχαίρια.
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη επτά άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:

– ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα χασίς, έτοιμα για διακίνηση,

– δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν δύο δέματα χασίς που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Τέλος συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις