Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένοχος για τοκογλυφία και εκβίαση ο 60χρονος επιχειρηματίας στην πολύκροτη δίκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένοχος για σωρεία περιπτώσεων τοκογλυφίας και για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβίασης, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης ο 60χρονος βασικός κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση των τοκογλυφιών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές και αποκαλύφθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Αντίθετα, ο γνωστός επιχειρηματίας κηρύχθηκε αθώος για την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για αυτήν της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 13 κατηγορούμενος, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τρεις εξ αυτών. Πρόκειται για έναν συνεργάτη τού 60χρονου, μία γραμματέα του κι έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή ή άμεση συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδονταν διάφορα αδικήματα, κρίθηκαν αθώοι. Μεταξύ αυτών είναι δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.

Αναλύοντας μία προς μία τις πράξεις που του αποδόθηκαν, ο 60χρονος επιχειρηματίας κρίθηκε συνολικά ένοχος για δέκα περιπτώσεις τοκογλυφίας (κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια) και για δύο περιπτώσεις εκβίασης, εκ των οποίων η μία είναι σε βαθμό κακουργήματος και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος. Ακόμη, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ήπειρος: Έτσι έγινε η νέα μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες – Σκηνικό πολέμου στον ποταμό Αχέροντα – Τι βρήκε και τι φοβάται η αστυνομία…

Ναύπακτος: Οικογενειακή τραγωδία – Ο κουνιάδος σκότωσε τον γαμπρό του!

Ηράκλειο: Άφησε σημείωμα στους συγγενείς του και αυτοκτόνησε!

Αχαϊα: Τα τελευταία λόγια της φοιτήτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Μεξικό!

Θεσσαλονίκη: Οι καλλονές τους ”δάγκωσαν” – Κλαίνε πάνω από 40.000€!

Ηλεία: Τύχη βουνό για τον παππού, τη γιαγιά και το εγγονάκι τους!

Λαμία: Τραυμάτισε και εγκατέλειψε ντελιβερά στη μέση του δρόμου!


Θεσσαλονίκη: Ο γάμος των απολυμένων της ΕΡΤ – Μήνας του μέλιτος στο κλειστό κανάλι!


Κρήτη: Πώς φαντάζεστε ότι θα εξοφλήσει το χρέος του σε τράπεζα ένας αγρότης;

Ηλεία: Αυτή η ελιά που φαντάζεστε πως είχε φυτρώσει; – Δείτε φωτογραφίες!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε