Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον “πειρατή” που παράνομα “μοίραζε” συνδρομητικά κανάλια

12.04.2013 | 07:28
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 36χρονος συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, για "πειρατεία" συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών καθώς φέρεται να "διαμοίραζε" παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών, σε περίπου 70 χρήστες του διαδικτύου, που είχαν ψηφιακές δορυφορικές συσκευές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική “πειρατεία” των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της, σε μεγάλο αριθμό “συνδρομητών”.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σε συνδυασμό με την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος, από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2012, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και “διαμοίραζε”, μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικά “κλειδιά” αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών, σε περίπου 70 χρήστες, που κατείχαν αντίστοιχα, ειδικές ψηφιακές δορυφορικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε, προχθές το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη,
βρέθηκε εγκατεστημένος και συνδεδεμένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου γινόταν ο διαμοιρασμός των κωδικοποιημένων “κλειδιών” σε χρήστες, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών.
Επιπλέον, την παράνομη δραστηριότητά του, υποστήριζε ο παρακάτω ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε:

ένας φορητός Η/Υ
ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ
ένας ψηφιακός δορυφορικός δέκτης και
ένας δρομολογητής.

Τα ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο 36χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια στη συνέλευση του ΤΕΙ – Φυγάδευσαν τον Πρόεδρο – Τρεις τραυματίες!

Αποκλεισμένη η Ιερισσός! Τα οδοφράγματα θα ανοίγουν μόνο για τους… προσκυνητές

Πουλούσε χάπια που προκαλούσαν εξαήμερη στύση! – Πώς τον ανακάλυψε η αστυνομία

Τρόμος στην Κομοτηνή! Τη βίασε άγνωστος έξω από σπίτι της!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version