Site icon NewsIT

Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

27.11.2020 | 16:42
Θύμισε το ριφιφί στην Εργασίας το άδειασμα των θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού – Οι κάμερες και τα 2 κλειδιά

Λίρες, κοσμήματα, μετρητά πολλών εκατομμυρίων έκαναν φτερά από 4 θυρίδες που παραβιάστηκαν άγνωστο πότε σε τράπεζα του Ψυχικού. Θύματα” 4 πλούσιες οικογένειες. Τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για τις αποζημιώσεις.

Ήταν Χριστούγεννα του 1992 όταν έγινε εκείνη η μυθική διάρρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Καλλιρρόης 19, με τους δράστες να παραβιάζουν 301 από τις 1.151 θυρίδες.

Τώρα, οι αρχές καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των γυναικών με την πρώτη να γίνεται στις 13 Νοεμβρίου, μέσα στις θυρίδες υπήρχαν κοσμήματα μετρητά και λίρες, το συνολικό ποσό των οποίων δημιουργεί λιποθυμικό επεισόδιο καθώς ξεπερνά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Οι θυρίδες που βρίσκονται στο τραπεζικό κατάστημα στο Ψυχικό είναι πάνω από 1.000, και προκαλεί εντύπωση ότι αυτές που “ξαφρίστηκαν” αρχικά είναι μόλις 4, οι οποίες ανήκουν σε συζύγους επιχειρηματιών. Όλες οι υπόλοιπες ελέγχθηκαν, και δεν έχουν παραβιαστεί.

Click4More Άδειασαν τραπεζικές θυρίδες στο Νέο Ψυχικό! Η “περίεργη” κλοπή α λά… Casa de Papel

Οι γυναίκες αφού διαπίστωσαν πως το περιεχόμενο λείπει έκαναν την καταγγελία, με τη συνολική αξία χρημάτων και κοσμημάτων να υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια.

Όπως καταγγέλθηκε, από τη μία γυναίκα κλάπηκαν 42.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3 εκατομμυρίων. Από την δεύτερη 75 λίρες και κοσμήματα αξίας 5 εκατομμυρίων. Από την τρίτη κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου και από την τέταρτη 130.000 ευρώ.

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες;

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν όλες οι κάμερες του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Νέο Ψυχικό, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και το διοικητικό προσωπικό, που καλούνται να καταθέσουν τα πάντα αναφορικά με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε ό,τι σχετίζεται με τις θυρίδες.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να βρίσκεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο αν έχει λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να αποκαλύψει όλες τις κινήσεις που έγιναν στο χώρο, καθώς και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο σημείο όπου φυλάσσονται οι θυρίδες. Στην αντίθετη περίπτωση το θέμα περιπλέκεται, καθώς μιλάμε για μια καλά στημένη και οργανωμένη επιχείρηση με αρχηγικά στελέχη και πιόνια, με την υπόθεση να κινδυνεύει να μείνει για χρόνια ανεξιχνίαστη, όπως εκείνη της τράπεζας στην οδό Καλλιρρόης, που αποτελεί μυστήριο καθώς οι πραγματικοί ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που τα τεράστιας αξίας αντικείμενα και χρήματα που κλάπηκαν ήταν ασφαλισμένα σε εταιρείες του εξωτερικού από τους ιδιοκτήτες τους τότε στο θέμα της έρευνας θα γίνουν πράγματα που δεν θα έχουν ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα με την συμμετοχή ειδικών αστυνομικών και ερευνητών.

Ο ρόλος του τραπεζικού υπαλλήλου και τα δυο κλειδιά

Σύμφωνα με τα τραπεζικά πρωτόκολλα, όταν κάποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αποκτήσει μια θυρίδα, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει τίποτα σχετικά με τα αντικείμενα που δίνει για φύλαξη. Τα κλειδιά στην περίπτωση αυτή είναι δυο από τα οποία τα ένα κρατά ο ιδιοκτήτης της θυρίδας και το άλλο η τράπεζα.

Όταν ο ιδιοκτήτης θέλει να επισκεφτεί την θυρίδα του αυτό γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης, ώστε να υπάρχει πάντα ελεύθερο άτομο από την τράπεζα προκειμένου να εξυπηρετήσει. Όταν αυτό συμβεί ο υπάλληλος και ο ιδιοκτήτης πηγαίνουν μέχρι το σημείο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες με τον υπάλληλο να μπαίνει πρώτος στο χώρο και να ελέγχει πως όλες είναι κλειστές. Αμέσως μετά απομακρύνεται και ο ιδιοκτήτης κάνει την δουλειά του μόνος του χωρίς κανέναν κοντά του.

Το ριφιφί στην τράπεζα Εργασίας

Τότε, οι δράστες μπήκαν στο υπόγειο της τράπεζας όπου βρίσκονταν οι θυρίδες, μέσω ενός τούνελ που είχαν σκάψει από την κοίτη του ποταμού Ιλισσού και διαπερνούσε την οδό Καλλιρρόης.

Το τούνελ είχε μήκος γύρω στα 25 μέτρα και κατά μήκος της διαδρομής του είχαν τοποθετηθεί υποστυλώματα και ράγες, οι οποίες χρησίμευαν για να κινείται πάνω τους ένα βαγονέτο, όπου οι δράστες έβγαζαν όλα τα μπάζα κατά την εκσκαφή της σηράγγας. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ανέφεραν ότι έκαναν από 10 μέρες έως 3 μήνες για να σκάψουν όλο το τούνελ.

Οι δράστες παραβίασαν 301 από τις 1.151 θυρίδες και αφαίρεσαν το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο 5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version