Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για την υπόθεση του “δομημένου” ομολόγου πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ για την υπόθεση του “δομημένου” ομολόγου πρότεινε ο εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μία ακόμα δίκη, αυτήν την φορά για το “δομημένο” ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ μπαίνει στην τελική της ευθεία!

Σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ζήτησε την ενοχή του του πρωην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου “ Μεταξά” Νίκου Δεσποτόπουλου για τα αδικήματα της δωροδοκίας, σε βαθμό πλημμελήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παρανομη δραστηριότητα.

Η εισαγγελέας δέχθηκε ότι το αδίκημα της δωροδοκίας τελέστηκε  άπαξ  το 2006 και δεδομένου οτι τότε τιμωρείτο ως πλημμελημα, θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να καταδικαστούν για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι σε βαθμό κακουργήματος όπως τους έχει αποδοθεί. Ως προς το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παρανομη δραστηριότητα η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να κριθούν ένοχοι μόνο για το σκέλος του χρηματικού ποσού που άπτεται της δωροδοκίας.

Ως προς τους λοιπούς κατηγορουμένους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους καθώς από την ακροαματική διαδικασία αλλα και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε προεκυψε οτι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας  για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, του Ασφαλιστικού Ταμεία των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ), εκτός από τους κ. Καπρανο και Δεσποτόπουλο   έχουν παραπεμφθεί ακόμα οκτω  άτομα.

Ο Δημήτρης Καπράνος που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, ωστόσο αποφυλακίστηκε λόγω 18μηνου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις