Site icon NewsIT

To ήσυχο αντίο του Χριστόδουλου και οι επιπτώσεις του

10.01.2014 | 11:19
To ήσυχο αντίο του Χριστόδουλου και οι επιπτώσεις του

Το ήσυχο αντίο του Χριστόδουλου Ξηρού από τη Φυλακή, περίπου 12 χρόνια μετά τη διάλυση της 17Ν, ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα συμβάν αναμενόμενο και ένα εγχείρημα σχεδόν βέβαιης επιτυχίας.

Προσφέρεται το γεγονός, που τάραξε για λίγο το πολιτικό κλίμα με τον συνήθη ανούσιο τρόπο, για διάφορες αναγνώσεις από τις οποίες δύο είναι κυρίαρχες.

Η πρώτη είναι ότι ο Ξηρός έφυγε για να μετενσαρκώσει την οργάνωση στην οποία πρωταγωνίστησε μετά το 1985 και η δεύτερη ότι η απόδραση θα χρησιμοποιηθεί ως γέφυρα για να περάσουν γρήγορα νομοθετικές ρυθμίσεις που θα υπονομεύσουν το σύστημα χορήγησης αδειών στους κρατουμένους και θα επισπεύσουν την εφαρμογή μέτρων όπως τα περίφημα βραχιολάκια .

Και οι δύο αναγνώσεις εξυπηρετούν το σύστημα εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας , που παρά τους κρουνούς των κροκοδείλιων δακρύων και των κουραστικών αντιπαραθέσεων για το ποιο τάχαμου έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη απώλεια , εκπονούν από κοινού το νέο πλέγμα διαχείρισης των φυλακισμένων και των δικαιωμάτων τους .

Ταυτοχρόνως οι δύο αναγνώσεις λειτουργούν συμπληρωματικά καθόσον η πρώτη είναι φοβική και η δεύτερη θεραπευτική αυτού του φόβου και των ανησυχιών που ενσπείρει μέσα και έξω από τα τείχη η αναβίωση φαινομένων όπως αυτών που σημάδεψαν σχεδόν ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο .

Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την επιτήρηση ή παρακολούθηση κρατουμένων στις άδειες ανέκραξαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην μετάθεση των ευθυνών που επιχειρήθηκε από τη πλευρά της Δικαιοσύνης . Οπότε ,αυτό σημαίνει ας φτιάξουμε γρήγορα ότι μας λείπει κι ας μας κοστίζει έναν κοτζάμ Χριστόδουλο ελεύθερο.

Τα συστήματα εξουσίας έχουν διαχρονικά την δυνατότητα να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για την παραγωγή, την σκλήρυνση και την επίσπευση νομοθεσιών για να αντιμετωπίσουν χωρίς οξείες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις ζητήματα φλέγοντα, ιδίως όταν εκτός των εσωτερικών προβλημάτων, δημιουργούν δυσχέρεια στις λεγόμενες διεθνείς σχέσεις .

Πριν από 14 χρόνια, η σκοτεινή και ανεξιχνίαστη ακόμη υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στον Πειραιά με στόχο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο χρεώθηκε στην 17Ν και το γεγονός σε συνδυασμό με την δολοφονία Σόντερς έδωσε την αφορμή για την προώθηση του δρακόντειου αντιτρομοκρατικού νόμου που χρησιμοποιήθηκε 1,5 χρόνο αργότερα για την εξάρθρωση της οργάνωσης .

Τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και οι αρχές που ελέγχουν θα ξεπεράσουν σύντομα την απόδραση Χριστόδουλου , ιδίως αν οικοδομηθούν άμεσα οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και αν οι αδειούχοι των φυλακών βγαίνουν -αν βγαίνουν -οσονούπω επιτηρούμενοι και τσιπαρισμένοι.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version