Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το πιστολίδι στο Μοναστηράκι και η παρακαταθήκη του Ν. Δένδια

Το πιστολίδι στο Μοναστηράκι και η παρακαταθήκη του Ν. Δένδια

Όταν ένας υπουργός αποχωρεί από το πόστο του, δεν παραλείπει να κάνει παρακαταθήκες και να κεφαλαιοποιεί προκαταβολικά πιθανές επιτυχίες, ειδικώς όταν έχει γνώση και διαβεβαιώσεις πως… κάτι ψήνεται. Με έξυπνο τρόπο ο απελθών από την Κατεχάκη, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε με το συνακόλουθο μικρό πολιτικό ρίσκο, στις 10 Ιούνη, τις χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

Εξελίξεις για τις οποίες γίνονται ακόμη προσευχές στα αρμόδια κλιμάκια της κυβέρνησης καθώς από θαύμα δεν σκοτώθηκαν ανύποπτοι πολίτες και ξένοι τουρίστες.

«Θα ήθελα επίσης να σας πω –και ξέρετε πως όλα τα χρόνια μετράω απολύτως τα λόγια μου- ότι αν το πρόγραμμα που έχει τεθεί, ακολουθηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απολύτως απτά αποτελέσματα στο θέμα της τρομοκρατίας».

Τα παραπάνω έλεγε ο Νίκος Δένδιας, πριν από λίγες εβδομάδες, παραδίδοντας το υπουργείο του στον Βασίλη Κικίλια.
Μ’ άλλα λόγια αν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και υπάρξει επιτυχία την πιστώνομαι , αν δεν υπάρξει προφανώς θα φταίνε οι επόμενοι. Ευτυχώς που το χθεσινό πιστολίδι στην καρδιά του εμπορικού, ιστορικού και τουριστικού κέντρου δεν αποτελεί επίκεντρο παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας, ευτυχώς που δεν έχασαν την ζωή τους άνθρωποι .Διότι τότε δεν θα υπήρχε κάτι να πιστωθεί ο οποιοσδήποτε υπουργός, παρά μόνο η καταστροφή.

Η χθεσινή επιχείρηση μοιάζει εσπευσμένη, πέραν του σχεδόν ομολογημένου σεναρίου ότι είχαν γίνει πολλά υποσχόμενες ιχνηλατήσεις καταζητούμενων για τρομοκρατία. Συνεπώς το κλιμάκιο της εποχούμενης αστυνομικής περιπόλου μάλλον δεν πρόλαβε να μάθει με ποιόν πιθανόν είχε να κάνει, πέραν ίσως γενικόλογων οδηγιών το προηγούμενο διάστημα. Και η πληροφόρηση, που μάλλον ήταν συνδυαστική, μοιάζει αιφνίδια όπως και η κρούση, που έδωσε περιθώρια για ανταλλαγή πυροβολισμών στην καρδιά της Αθήνας.

Φαίνεται πως το νούμερο ένα ζητούμενο ήταν να μην διαφύγει ο στόχος. Όπως ενδεχομένως να συνέβη το προηγούμενο διάστημα, όταν δηλαδή οικοδομήθηκε το σενάριο αισιοδοξίας του κ. Δένδια και εκπονήθηκε το σχετικό πρόγραμμα δράσης που αφέθηκε ως παρακαταθήκη. Φαίνεται πως πέρασε η εποχή που η Αστυνομία ρίσκαρε αποτυχίες για να μην βάλει ανύποπτους πολίτες σε διασταυρούμενα πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Καρτέρι” είχε στήσει η Αντιτρομοκρατική στον Μαζιώτη στο Μοναστηράκι – Το “ερωτευμένο ζευγάρι” της οδού Αθηνάς!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού: Έτσι με πυροβόλησε ο Ν. Μαζιώτης

Νίκος Μαζιώτης: Ο γιος του εφοριακού που έγινε Νο1 τρομοκράτης

Σύλληψη Μαζιώτη: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα – Ο αδίστακτος τρομοκράτης δεν δίστασε να πυροβολήσει στο ψαχνό μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε