Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Τους “έφαγε” 250 χιλιάδες ευρώ για να τους… “προστατεύσει” από μαύρη μαγεια!

Αυτά που κατέσχεσαν οι Αστυνομικοί - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Αυτά που κατέσχεσαν οι Αστυνομικοί - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ο 48χρονος στη Λάρισα, για απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δύο θυμάτων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τελευταία 3,5 χρόνια εξαπατούσε μια 53χρονη γυναίκα και έναν 61χρονο συγγενικό της πρόσωπο και με το πρόσχημα ότι δήθεν θα τους προστάτευε από τη μαύρη μαγεία, κατάφερε να τους πάρει συνολικά το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 24.000 ευρώ!
Στο πλαίσιο της “παρεχόμενης προστασίας”, τους παρέδωσε διάφορα αντικείμενα ως φυλακτά και δοχεία με υγρό αγνώστου συνθέσεως

Ζητούσε από την 53χρονη άλλες… 80.000 ευρώ!

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φυλακτά, μία καραμπίνα, γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, δύο χρυσές λίρες και ένα γυάλινο φιαλίδιο με μικρή ποσότητα υγρού αγνώστου συνθέσεως.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 έπαιρνε λεφτά από τη γυναίκα!

Η εξαπάτηση κράτησε μέχρι και… χθες. Με το πρόσχημα ότι θα προστάτευε την 53χρονη από τη μαύρη μαγεία, της προσέφερε σε τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα ως δήθεν “φυλαχτά”, καθώς και διάφορα σκευάσματα αγνώστων συστατικών, αποσπώντας από αυτήν συνολικά το χρηματικό ποσό των 230.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 24.000 ευρώ. Επίσης, κατάφερε να πείσει την 53χρονη, ότι για την “προστασία” που της παρείχε, αλλά και για τα διάφορα φυλαχτά και σκευάσματα που της χορηγούσε, του όφειλε ακόμα 80.000 ευρώ.

Ύστερα από καταγγελία που προηγήθηκε, κανονίστηκε προκαθορισμένο ραντεβού μεταξύ της 53χρονης και του συλληφθέντα για να παραλάβει εκείνη, ποσότητα σκευάσματος και να του παραδώσει μέρος του οφειλόμενου χρηματικού ποσού των 80.000 ευρώ.
Στο ραντεβού που έγινε χθες το πρωί, η 53χρονη παρέδωσε στο 48χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 9.750 ευρώ και παρέλαβε από αυτόν ένα δοχείο που περιείχε υγρή ουσία αγνώστου συνθέσεως.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα, ακινητοποίησαν το 48χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και το δοχείο με το σκεύασμα.

Είχε εξαπατήσει και συγγενή της γυναίκας!

Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι ο συλληφθείς κατάφερε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο και ακόμη έναν 61χρονο, συγγενικό πρόσωπο της 53χρονης παίρνοντας από αυτόν, από τα τέλη του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2012, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 20.000 ευρώ!

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση και μίας γυναίκας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, την οποία ο συλληφθείς ανέφερε στα θύματά του, ως το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου ενεργούσε…

Ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα στοιχεία του στρατιωτικού που παρενοχλούσε ανήλικες μέσω Facebook!

Απατεώνες έβγαλαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ με… εικονικές επιχειρήσεις!

Μητέρα δύο παιδιών έστρεψε την καραμπίνα στο κεφάλι της και πάτησε τη σκανδάλη!

Οι γλάστρες που όλο πότιζε στο μπαλκόνι η 49χρονη δεν είχαν μέσα… καλλωπιστικά φυτά – ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε