Site icon NewsIT

Τρίτη προφυλάκιση για την επίθεση στον Πάνο Καλλίτση – Τι υποστήριξε στο υπόμνημα ο Ιρακινός κρατούμενος

08.06.2016 | 15:02
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος Ιρακινός κατηγορούμενος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ομολόγησε μόνο την φυσική του παρουσία στο χώρο της επίθεσης.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του τόσο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας όσο και στην απόπειρα ληστείας. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός του είχε τηλεφωνήσει και δεν του είχε πει για ποιο λόγο τον ήθελε, ωστόσο τον ακολούθησε γιατί του είχε εμπιστοσύνη. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι όταν είδε τον άλλο να βγάζει όπλο, τράπηκε σε φυγή.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 34χρονος ανέφερε: “αρνούμαι εξ ολοκλήρου και λέξη προς λέξη στο σύνολο τους τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες για δήθεν διάπραξη από μέρους μου αδίκων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα”.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος επικαλείται ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει τα θύματα και ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί το DNA του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο χώρο της επίθεσης.

“Συνειδητά επιλέγω την οδό της ομολογίας της παρουσίας μου στο χώρο της επίθεσης. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι τον νομικό χαρακτηρισμό που είχε δοθεί στη πράξη που τέλεσα” αναφέρει επίσης στο υπόμνημα του.

Ο δικηγόρος του Χρήστος Ντιβανίδης δήλωσε: “Ο εντολέας μου αντιλέγει σθεναρά στο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Ομολογεί τη φυσική παρουσία του στο χώρο”.

Ο Ιρακινός φέρεται ότι ήταν το δεύτερο πρόσωπο που έστησε ενέδρα στον κομμωτή μαζί με τον 42χρονο σεσημασμένο ληστή και κρατούμενο των φυλακών. Χθες οι δύο συγκατηγορούμενοι του Ιρακινού μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για τον σεσημασμένο ληστή και τον 29χρονο ειδικό φρουρό.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας στα αδικήματα αυτά. Η τελευταία κατηγορία απαγγέλθηκε μόνο στον αστυνομικό. Στις απολογίες τους, ο αστυνομικός και ο 42χρονος δήλωσαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγνώμη από το κομμωτή και τη σύζυγο του.

Ο 42χρονος παραδέχθηκε πως πυροβόλησε τον κομμωτή ωστόσο υποστήριξε ότι το έκανε για εκφοβισμό. Από την άλλη ο ειδικός φρουρός παραδέχθηκε το ρόλο του “τσιλιαδόρου” αλλά αρνήθηκε κάθε σχέση με το όπλο και τους πυροβολισμούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version