Site icon NewsIT

Τσοχατζόπουλος: Είμαι θύμα! – Εισαγγελέας: Είσαι ένοχος!

02.04.2014 | 13:47
Τσοχατζόπουλος: Είμαι θύμα! – Εισαγγελέας: Είσαι ένοχος!

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Κατ. Πιστόλη κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο πρώην υπουργός, που ήδη εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξη για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος, δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, για την οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και χρηματική ποινή 525.000 ευρώ, αφορά τη μη δήλωση του ακινήτου της Ακρόπολης στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην δεχθεί το δικαστήριο τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο πρώην υπουργός, ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση απόκρυψης του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατά την εισαγγελική λειτουργό , η «παράλειψη» του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν με σκοπό ηθελημένης απόκρυψης, καθώς το επίμαχο έτος ήταν το τελευταίο που ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος σε δήλωση «πόθεν έσχες».

Όπως ανέφερε «επειδή ήταν η τελευταία δήλωση που υποχρεούνταν να κάνει, θεωρούσε ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς που είναι περισσότερο υποχρεωμένοι από άλλους πολίτες να γνωρίζουν κι όχι να παραβαίνουν τον νόμο. Ήταν ηθελημένη η απόκρυψη. Προέβη ηθελημένα στη μη δήλωση του ακινήτου, για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων. Ζητώ την ενοχή του».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που ήδη εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, απολογούμενος σήμερα στο δικαστήριο επικαλέστηκε άγνοια νόμου, ενώ επανέλαβε ότι είναι θύμα ενός επικοινωνιακού πολέμου.

«Είμαι θύμα μιντιακών συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης, ότι δεν είχε κανένα λόγο να κρύψει οτιδήποτε, ενώ υποστήριξε ότι η αγορά του επίμαχου ακινήτου ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν οι επιθέσεις σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι με την απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (πρωτοβάθμιο δικαστήριο), είχε διατάξει και τη δήμευση του νεοκλασικού ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έτσι, αν η απόφαση αυτή επικυρωθεί σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο, το σπίτι περιέρχεται στο ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα προς ένα τα ονόματα των 75 δημάρχων που είναι στη λίστα Νικολούδη με τα “προβληματικά” πόθεν έσχες

Ενώπιον του ανακριτή ο Παπαντωνίου για τα πόθεν έσχες

Η Βίκυ Σταμάτη ακούει φωνές!

Έκαψαν τη Βίκυ οι Ελβετοί – Χρήματα από μίζες σε λογαριασμό της

Άκης: Δεν ξέρω τίποτα, με δίκασαν με ψευδομάρτυρες

Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος… Ζήγρα για τους Ελβετούς τραπεζίτες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version