Έγκλημα

Χάκερς “χτύπησαν” το Υφυπουργείο Αθλητισμού – Πρωτοεμφανιζόμενος ιός χωρίς “αντίδοτο”!

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης από χάκερς έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του χτυπήματος των χάκερς ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο ιό, δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης, παγκοσμίως.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα