Κυριακή, 7 Ιουλ.
25oC Αθήνα

“Χρυσές δουλειές” για την… οικογενειακή σπείρα που ανατίναζε ATM

“Χρυσές δουλειές” για την… οικογενειακή σπείρα που ανατίναζε ATM

Σοκ προκαλεί η είδηση της εξάρθρωσης …οικογενειακής σπείρας, που τίναζε στον αέρα ATM σε Αττική και Άρτα με την χρήση αερίων. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά τις Ιδιοκτησίας τις Ασφάλειας Αττικής, προχώρησε στις συλλήψεις μετά από πολυήμερες έρευνες.

Έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα Δυτικά Προάστια τις Αττικής, οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν 8 άτομα, ανάμεσα τους μια 46χρονη γυναίκα και τους δυο γιους της, που φαίνεται να έπαιζαν κεντρικό ρόλο στην σπείρα.

Έξι εκρήξεις σε Άρτα και Αττική

Οι 8 συλληφθέντες κατηγορούνται για συνολικά 6 εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Αθήνα και Άρτα, με συνολική λεία που υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα στης τουλάχιστον 8 κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.600 ευρώ σε μετρητά κι ένα άδειο κουτί χρημάτων από ΑΤΜ.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις υποθέσεις που έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια, οι κακοποιοί είχαν αναπτύξει μια νέα μέθοδο με μείγματα αερίου και μπουκάλες ασετιλίνης, προκειμένου μέσα σε διάστημα τριών λεπτών να ανατινάζουν το ΑΤΜ, να αρπάζουν τις κασετίνες με τα χρήματα και να εξαφανίζονται.

Παράλληλα στης τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν τα μέλη του κυκλώματος, μιλούσαν με συνθηματική γλώσσα και κωδικούς και συγκεκριμένα μιλούσαν με αναγραμματισμούς, ενώ όταν αναφέρονταν σε ΑΤΜ χρησιμοποιούσαν την έκφραση “οι κοπέλες”, ενώ όταν έβλεπαν στα σημεία που ήθελαν να χτυπήσουν αστυνομικούς, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους λέγοντας πως “έχει ουρά”.

Άκουγαν τις κινήσεις των αστυνομικών

Παράλληλα είχαν αγοράσει ειδικούς φορητούς πομποδέκτες και ασυρμάτους, τους οποίους είχαν ρυθμίσει στης συχνότητες τις Αστυνομίας, ώστε να πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις κινήσεις τους.

Εκτός των εκρηκτικών επιδρομών που πραγματοποιούσαν οι συλληφθέντες, είχαν και παράλληλη δραστηριότητα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, καθώς σε ένα από τους χώρους που είχαν νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, βρέθηκε ένα πλήρες εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας, με 21 δέντρα.

Τα ευρήματα των ερευνών

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τις Ασφάλειας, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ, 3 οχήματα δύο μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητο, μεταλλική φιάλη οξυγόνου, με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης, 11 κλειδιά οχημάτων διαφόρων μαρκών, 2 φορητοί ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια, ενδύματα, φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες “ full face”,

μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών, συσκευή TASER, 3 ζυγαριές ακριβείας και 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις