Site icon NewsIT

Υποψήφιος βουλευτής συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου

21.02.2010 | 16:20
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας....

   Κατα τη διάρκεια του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου αστυνομικοί επιτηρούσαν προληπτικά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Διαπίστωσαν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα τζιπ, παρέλαβαν από τα γραφεία αφίσες και φειγβολάν της Χρυσής Αυγής, τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Περιπολικό της της Άμεσης Δράσης τους ακολούθησε προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις των δύο επιβατών. Εκείνοι κατάλαβαν οτι τους παρακολουθούν και σταμάτησαν μπροστά απο καφέ μπάρ στην οδό Αλκιβιάδου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ανήκε στον οδηγό του τζιπ και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εκλογές.
 
Ο συνοδηγός του οχήματος αποβιβάστηκε, μπήκε στο κατάστημα με γρήγορα βήματα και έκρυψε στην τουαλέτα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA των 9ΜΜ με γεμιστήρα των 9 φυσιγγίων, το οποίο όπως διαπιστώθηκε του το είχε δώσει ο οδηγός!

 Το πιστόλι βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς  που ακολούθησαν το δράστη μέσα στο κατάστημα. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα των δραστών βρέθηκε έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής» και το πρωί ακολούθησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Σωκράτους 48 στην Αθήνα, καθώς και στις οικίες των δύο συλληφθέντων, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι.

Το πιστόλι δόθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του νόμου περί όπλων οδηγήθηκαν χθες  στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το όνομα του υποψήφιου βουλευτή είχε εμπλακεί στην απόπειρα δολοφονίας δύο αδερφών, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στη Λ. Συγγρού. Συγκεκριμένα είχε δώσει το όπλο στον 31χρονο λιμενικό υπάλληλο και «υποψήφιο εκτελεστή», ο οποίος αντί 30.000  ευρώ θα σκότωνε τα δύο αδέρφια για λογαριασμό του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη, όπως είχε πει στους αστυνομικούς, ενώ θα το έκανε για τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί από το γάμο του.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version