Ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που βίωσε το περιστατικό, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στο επεισόδιο.
“Όταν τον παρέλαβα (τον Δημητρίου) από τους συναδέλφους μου ήταν αιμόφυρτος. Ήταν κρατούμενος καθώς ενημερωθήκαμε ότι συμμετείχε σε επεισόδια. Δεν ξέρω τι είχε γίνει νωρίτερα, δεν τον έδειρα. Φώναζε συνεχώς, έκανε χειρονομίες και ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει”, είπε.
Χαρακτήρισε την πρωτόδικη ποινή του (15 μήνες με αναστολή) άδικη, τονίζοντας ότι η καταδίκη του, του “στοίχισε” τη σταδιοδρομία του, καθώς έμεινε “στάσιμος” και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα.
“Δεν έκανα κάτι”, τόνισε και καταφέρθηκε εναντίον του σημερινού πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου -αυτόπτη μάρτυρα του επεισοδίου- λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά για προσωπικούς του λόγους το περιστατικό.
Νωρίτερα, προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις απολογίες των υπολοίπων αστυνομικών, οκτώ στο σύνολό τους, που κατηγορούνται για την υπόθεση.
Πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.
Διαβάστε ακόμα:
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση της “ζαρντινιέρας”