Site icon NewsIT

Ζάκυνθος: 7 Αλβανοί με χειροπέδες για διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα

15.01.2014 | 16:26
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Ζάκυνθο, επτά Αλβανοί ηλικίας από 21 έως 42 ετών, για διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις κατά συναυτουργία, καθώς και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη παραμονή στη χώρα.

Εντοπίστηκαν χθες το πρωί στην Ζάκυνθο, ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας διάρρηξης μίνι-μάρκετ, στο Μουζάκι Ζακύνθου, λίγες ώρες πριν, κατά την διάρκεια της οποίας προκάλεσαν φθορές.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι επτά Αλβανοί, είχαν συγκροτήσει σπείρα, η οποία επιδίδονταν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διαρρήξεις σε σπίτια και εμπορικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι επτά αλλοδαποί μετακινούνταν με τρία διαφορετικά οχήματα τα οποία κατασχέθηκαν
και στην συνέχεια αφού επέλεγαν τους στόχους τους, κατοικίες και καταστήματα, έκλεβαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία (τρυπάνια, κατσαβίδια κτλ), αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ!

Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των μελών της σπείρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλεμμένων αντικειμένων τα οποία και επεστράφησαν στους κατόχους τους, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τρυπάνια κτλ) καθώς και ένας σιδερολοστός, μία σιδερογροθιά και ένα γκλοπ.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, ταυτοποιήθηκε η δράση τους σε οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων σε εμπορικές επιχειρήσεις και τρεις σε σπίτια.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου που κάνει τις έρευνες, εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Διαβάστε ακόμα:

Ισόβια στον κρεοπώλη για το μακελειό του Προφήτη Ηλία – Ένταση στα δικαστήρια!

Θέλουν να πάρουν την μικρή Μαρία στη Βουλγαρία

Καταδίκη γιατρού για σωματική βλάβη από το Εφετείο Θράκης

Ο διώκτης της 17 Νοέμβρη και οι φυλακές υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες στον Δομοκό

Λάρισα: Δωρεάν ρεύμα λόγω αιθαλομίχλης!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version