Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή – Οι παροχές που υποσχέθηκε

Κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή – Οι παροχές που υποσχέθηκε

– Λίγο μετα τις 20.30 άρχισε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ
– Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τη μάχη των Ευρωεκλογών και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών
– “Βάζουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε τη δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα δίχως τέλος”
– “Να επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ”
– “Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους”
– Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν οι προετοιμασίες στο κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Ομονοίας

Να σταματήσουν την κυβέρνηση… οδοστρωτήρα -όπως τη χαρακτήρισε- κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους πολίτες, κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει “να τελείωνει η ανασφάλεια σε κάθε σπίτι, η ανασφάλεια για τους μισθούς, τις συντάξεις, την δουλειά και την περίθαλψη”.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νικητής στις εκλογές, θα αρχίσει ο αγώνας του, ώστε να έχουν όλοι στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση. Αυτά θα επιτευχθούν με την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, την αποκατάσταση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τη δημοσία δωρεάν υγεία και παιδεία και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των μνημονίων την πατρίδα μας».

Υπογραμμίζοντας πολλές φορές το θέμα της ενότητας του λαού και τον ρόλο του κόμματός του προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη, για μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα”.

Απαντώντας στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο παλιός πολιτικός κόσμος που δύει, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαπατήσει ξανά το λαό. “Καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειές του από το καταδικασμένο παρελθόν, επιστρατεύει την τεχνογνωσία της χρεοκοπίας, τις κάλπικες παροχές” σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “το παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις πριν από δύο μέρες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο”.

Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι “η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού”.

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο”.

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο. Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι “θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο” και πρόσθεσε ότι “δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα”.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ανέβηκαν στην εξέδρα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, με τον κ. Τσίπρα να έχει θερμή χειραψία με τον Μανώλη Γλέζο. 

 

LIVE

ΩΡΑ 21.18 “Καλούμε σήμερα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφιζαν μέχρι χθες να ψηφίσουν δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Την Κυριακή θα νικήσει ο λαός μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Γεια σας!”.

ΩΡΑ 21.16 “Αυτή την Κυριακή αναμετράται ο λαός με την ιστορία του. Αυτό είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για τον λαό”.  

ΩΡΑ 21.11 “Γι αυτό δεσμευόμαστε ότι μαζί θα ξεκινήσουμε τον αγώνα με προστασία πρώτης κατοικίας μείωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης, φορολογική ελάφρυνση, προγράμματα υποστήριξης αγροτών, ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών στις τράπεζες, αποκατάσταση των συντάξεων…”.

ΩΡΑ 21.07 “Πιστεύει κανείς από εσάς ότι δεν θα συνεχίσουν τα νέα μέτρα και τα νέα μνημόνια; θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις στα 360 ευρώ, θα απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις σε όλους τους εργασιακούς κλάδους. Μας αξίζει τέτοια μοίρα; Μας αξίζει τέτοια ζωή;”.

ΩΡΑ 21.04 “Να δώσετε μια μονο ώρα από τη ζωή σας και να πάτε στις κάλπες. Γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον την απογοήτευσή σας από την πολιτική. Αυτή είναι η μοναδική σας ευκαιρία για να αλλάξουμε μαζί το αύριο. Να ονειρευτούμε μαζί το μέλλον μας. Όχι ως μετανάστες στο εξωτερικό. Να δώσουν μια ευκαιρία στη νέα γενιά. Στη νέα γενιά που έχει όραμα να ξαναχτίσει την Ελλάδα. Σε αυτές τις εκλογές ας ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα για το μέλλον”.

ΩΡΑ 21.02 “Την Κυριακή ψηφίζουμε για μια Ευρώπη που θα σέβεται την ιδρυτική της αρχή. Την Κυριακή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να έχει ξανά φωνή η Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει και φωνή και αξιοπρέπεια στην Ευρώπη”.

ΩΡΑ 21.00 “Η ήττα των Σαμαρά και Βενιζέλου θα είναι ταυτόχρονα και η ήττα της Μέρκελ. Θα είναι ήττα της γερμανικής Ευρώπης”.

ΩΡΑ 20.56 “Κινδυνολογούν ασύστολα και διαστρέφουν την πραγματικότητα… Υιοθετούν την ακροδεξιά αντζέντα και επιμένουν στην ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων και έχουν ανοιχτή γραμμή με νεοναζί, μέσω Μπαλτάκου”.

ΩΡΑ 20.54 “Ο λαός θυμάται ότι τον εξαπατήσατε κύριε Σαμαρά. Μην περνάτε τον ελληνικό λαό για κορόιδα. Κρύφτηκε από το debate, πίσω από τις πλάτες των Μέρκελ και Γιούνκερ, αλλά δεν θα μπορέσει να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες”.

ΩΡΑ 20.52 “Την Κυριακή στις 25 Μαΐου ανοίγουμε το δρόμο για μια νέα ελπίδα. Θα ξεκινήσουμε μαζί μια νέα μεταπολίτευση, με τον λαό ρυθμιστή των εξελίξεων. Ήρθε η ώρα για την Αριστερά, ήρθε η ώρα για τον λαό μας”.

ΩΡΑ 20.47 “Στις ευρωπαϊκές περιοδείες μου με ρωτούσαν γιατί η Ελλάδα δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ. γιατί δέχτηκε το Μνημόνιο. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη στην πράξη. Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% στους νέους. Μείναμε στην Ευρώπη στα λόγια. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα”. 

ΩΡΑ 20.41 “ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα δίχως τέλος. Με την παρουσία σας στην Ομόνοια έχετε ήδη απαντήσει”.

ΩΡΑ 20.37
Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση στέλνει μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα, είναι τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
“Με τη σημερινή μεγαλειώδη παρουσία σου λαέ στην πλατεία της Ομόνοιας που συμβολίζει την απόκρουση κάθε διχασμού, στέλνεις το μήνυμα των μεγάλων ανατροπών που έρχονται και της ενότητας. Το μήνυμα για τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Τρεις ημέρες πριν από τη μάχη των Ευρωεκλογών, αλλά και του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ.  Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές βρίσκονται μπροστά στην εξέδρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στην πλατεία Ομονοίας στις 20.30, με αποτέλεσμα η ομιλία του να αρχίσει με 40΄καθυστέρηση.

Περισσότερα από 5.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι την πλατεία Κοτζιά, την Μενάνδρου και την Αιόλου.

Ένα τέταρτο πριν αρχίσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, περίπου 2.500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας, ενώ στις 20.00 ήταν περισσότερα από 5.000.


Χθες, Τετάρτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους. Όπως τόνισε, το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες στις 25 Μαΐου θα είναι κατά της κυβέρνησης και των μνημονίων.

«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τα Μνημόνια, πάρτε την Τρόικα και μπρος» θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή, είπε, ενώ -με αφορμή την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος- κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λανσάρει το ‘κορόιδα υπάρχουν’». «Ο λαός, όμως, λέει μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές, η «μητέρα των μαχών», αποτελούν δημοψήφισμα και κάλεσε τους ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ Αριστερά, να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο; Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ώριμο τέκνο της λαϊκής οργής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη στην πλατεία Αριστοτέλους έφερε αναστάτωση πριν ξεκινήσει η ομιλία Τσίπρα

Οι “Χρυσές” ψήφοι! – Στο κατόπι των “παραπλανημένων” ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

“Σφάζονται” στην… ποδιά της Χρυσής Αυγής – Τσίπρας: δεν είναι ναζί οι ψηφοφόροι της – Η Ν.Δ. μιλάει για … παντρειά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε