Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Δρίτσα και… “καρφιά” στο Μώραλη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άκρως καταστροφικό χαρακτήρισε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, παρουσιάζοντας το μεσημέρι το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, ενώ άσκησε οξεία κριτική, στον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο και τον υποψήφιο, Γιάννη Μώραλη

Αναφερόμενος στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και τις έξι υποψηφιότητες για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας φορέας σε αυτήν την πόλη που να επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, που μαστίζει, όπως είπε, την πόλη του Πειραιά, σημείωσε ότι για να λυθεί χρειάζεται μία συνολική ανατροπή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα και ένα πρόβλημα του δήμου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει, θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα γι’ αυτό το θέμα. Αρχικά, να οργανώσει και να δώσει στα τοπικά διαμερίσματα αρμοδιότητες, για να έχουν άμεση και συνεχή επαφή με τους άνεργους της κάθε γειτονιάς, καταγράφοντας αυτούς και τις ανάγκες και πάνω σε αυτήν την υπαρκτή βάση να στηρίξει την όποια λύση, με ταυτόχρονη διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εξάλλου, όπως ανέφερε, το θέμα της ανεργίας δεν εξαντλείται μόνο σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη για την ανεργία, τις χαρακτήρισε προκλητικές και “χάντρες σε ιθαγενείς”. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Μου θυμίζουν κάτι από το εμείς έχουμε λεφτά και μπορούμε να σου δώσουμε” και πρόσθεσε ότι “αυτό δεν είναι δημοκρατική παρουσία, ούτε πολιτική παρουσίαση δημοτικής αρχής, αλλά αποικιοκρατικής νοοτροπίας”. Ο κ. Δρίτσας δήλωσε πεπεισμένος ότι ο μαστιζόμενος λαός του Πειραιά, με τις φοβερές και πιεστικές ανάγκες δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια πρόκληση.

Αναφερόμενος στο νυν δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, είπε ότι τον τελευταίο μήνα, ίσως και πολύ περισσότερο, έχει μετατρέψει το “Κανάλι Ένα” σε ιδιόκτητο κανάλι. “Απαγόρευσε και κατήργησε την προγραμματισμένη συστηματική παρουσία ανά εβδομάδα των άλλων δημοτικών παρατάξεων και κράτησε για τον εαυτό του να εμφανίζεται εκείνος και να κατακεραυνώνει όλους τους υπόλοιπους” τόνισε.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του “Το λιμάνι της αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας”, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι μέσα σε αυτό βρίσκονται άνθρωποι από την ιστορική διαδρομή του Πειραιά, προσθέτοντας ότι συμμετέχουν κατά 38% γυναίκες και κατά 35% νέοι άνθρωποι και για πρώτη φορά. Ειδική αναφορά έκανε στα ονόματα δύο υποψηφίων με μεγάλη αγωνιστική πορεία δεκαετιών. Την Ελευθερία Καβαρλίμη από το Παλαιό Φάληρο και τον Βαγγέλη Ταβουλάρη από τον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο συνδυασμός του δεν υποτιμά τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, δεν αισθάνεται ανασφάλεια και δεν έχει ανάγκη από τεχνικές, επικοινωνιακές εντυπώσεις. Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξοδέψει αλόγιστα χρήματα που, άλλωστε, δεν τα έχει, υπογραμμίζοντας ότι η δύναμή τους δεν είναι το χρήμα ούτε οι μηχανισμοί εξουσίας, αλλά η ποιότητα και η προσφορά ανιδιοτελών ανθρώπων που δίνουν χωρίς να παίρνουν. “Εμείς θα είμαστε και αύριο εδώ και δεν είμαστε συγκυριακοί. Ξεκινάμε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά” συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον Θ. Δρίτσα κατεβάζει υποψήφιο στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ

Β.Μαρινάκης και Π.Κόκκαλης στο ψηφοδέλτιο του Μώραλη – Όλοι οι υποψήφιοι

“Γαλάζιες” φουρτούνες στον Πειραιά – Τρεις βουλευτές της Ν.Δ. στον Μώραλη

Μώραλης και Μαρινάκης κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε