Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Στον αέρα η υποψηφιότητα Μπουτάρη;

Στον αέρα η υποψηφιότητα Μπουτάρη;

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Θεσσαλονίκη, ότι μπορεί να τίθεται και θέμα κωλύματος στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για την δημαρχία.

Ο κ. Μπουτάρης μέχρι το Νοέμβριο του 2013 ήταν Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης κι αυτή η ιδιότητα μπορεί όπως προβλέπει ο Καλλικράτης να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υποβληθεί ένσταση κατά της υποψηφιότητάς του.

Ο Καλλικράτης προβλέπει τα εξής:

«Μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.»

Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2011. Από την θέση αυτή
παραιτήθηκε στις 20/11/2013.

Όμως, ο νόμος προβλέπει ότι για να μην υπάρχει κώλυμα, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

Από την πλευρά του κ. Μπουτάρη τονίζεται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα. Λένε μάλιστα ότι εφόσον επανεκλεγεί, τότε και μόνο τότε θα μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπουτάρης: “Εχουμε προβάδισμα δημοσκοπικό και ουσιαστικό” – Η παρουσίαση των 45 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Ποντάρει στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Σπηλιωτόπουλος: Η ουσία είναι εαν μπορεί η Αθήνα να αντέξει την ανέγερση του τζαμιού Πήρε πίσω την υποψηφιότητά του ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε