Σάββατο, 3 Αυγ.
29oC Αθήνα

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις! Στο 5,2% η διαφορά επί των εγκύρων – Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας

Φωτό από δημοσκόπηση της εφημερίδας Ποντίκι
Φωτό από δημοσκόπηση της εφημερίδας Ποντίκι

– Τρίτη πολιτική δύναμη φαίνεται πως αναδεικνύεται το Ποτάμι που αυξάνει τα ποσοστά του
– Οριακά είναι τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το εάν θα εισέλθει τελικά στη Βουλή
– Το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται έστω και ελάχιστα
– Μακριά από τον στόχο για είσοδο στη Βουλή είναι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές

Τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα “Ποντίκι” φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα κατά 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με ποσοστό 5,6%, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με ποσοστό 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εισέρχονται οριακά στη Βουλή με ποσοστό 3%, ενώ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως βρίσκεται μακριά από το στόχο εισόδου στο κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%.

Μόλις στο 1% είναι το ποσοστό των Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει στο 5,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 33,8% έναντι 28,6% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco για την ίδια εφημερίδα η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν μικρότερη, γεγονός που δείχνει πως όσο πλησιάζει η Κυριακή η διαφορά μεγαλώνει.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 31,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθούσε με ποσοστό 27,8%, όπου η διαφορά ήταν στο 3,4%, ενώ πλέον τώρα η διαφορά έχει φτάσει στο 4,9%.

Με βάση την παλιά δημοσκόπηση, το Ποτάμι φαίνεται πως κερδίζει έδαφος κατά 0,5%, ενώ και η Χρυσή Αυγή χάνει έδαφος κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες. Απόλυτα σταθερό παραμένει το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει 0,1%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που από το 3,2% φτάνει στο 3%.

Χάνει δύναμη και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο από το 2,2% φτάνει στο 2%. 

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη νέα δημοσκόπηση φτάνει στο 8,4%, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση φαίνεται πως μειώνεται αυτό το ποσοστό όσο πλησιάζει η Κυριακή, αφού στις 15 Ιανουαρίου ήταν στο 10,5%.

Δημοσκόπηση: Το Ποντίκι

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε