Κυριακή, 4 Αυγ.
30oC Αθήνα

Αποθεώθηκε στην Κουμουνδούρου ο Τσίπρας – Στα Προπύλαια οι δηλώσεις του

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 21:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε αμέσως στο γραφείο του, στον έβδομο όροφο των γραφείων της Κουμουνδούρου για να έχει μια πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Οι πρώτες δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν στα Προπύλαια.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου παρά το γεγονός ότι έχουν κατακλυστεί από μέλη, στελέχη, υποψήφιους βουλευτές, φίλους και δεκάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο το κλίμα είναι απολύτως ήρεμο και ουσιαστικά χωρίς πανηγυρισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ακούστηκε επίσημα το πρώτο exit polls στην Κουμουνδούρου δεν ακούστηκε…κιχ, εκτός από από κάποια αραιά και χαλαρά χειροκρότηματα, χωρίς συνθήματα και φωνές. Λίγα λεπτά αργότερα το δεξί χέρι του Πάνου Σκουρλέτη στα ζητήματα επικοινωνίας Ράνια Σβίγγου έκανε το πρώτο σχόλιο τονίζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην Κουμουνδούρου μόλις επισημοποιηθεί σε ικανό δείγμα το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση το Υπουργείο Εσωτερικών και μετά τις 11 το βράδυ είτε είναι αυτοδύναμος είτε όχι θα προβεί σε δηλώσεις και ομιλία στα Προπύλαια.

Να σημειωθεί ότι το “εθιμο” της ομιλίας στα προπύλαια ξεκίνησε από τον Αλέξη Τσίπρας από το 2006 όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος και έλαβε ποσοστό τότε πάνω από 10 και το τήρησε και η Ρένα Δούρου στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και την νίκη της στην Αττική

Πάντως κορυφαίο στέλεχος του κόμματος έλεγε πριν ανακοινωθεί το 100% του exit polls ότι είναι δεδομένη και ότι κυμαίνεται μεταξύ 153 και 157 αν μπει ή όχι το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ – ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε