Σάββατο, 3 Αυγ.
26oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Η προεκλογική ομιλία της Άντζελας Γκερέκου – “Το έργο μου μιλά για εμένα”

Εκλογές 2015: Η προεκλογική ομιλία της Άντζελας Γκερέκου – “Το έργο μου μιλά για εμένα”

Στο Corfu Palace έγινε η κεντρική εκλογική της εκδήλωση…

“Πριν έντεκα χρόνια αποφάσισα να μπω στην πολιτική και να αφήσω μια ευοίωνη και επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα, για έναν και μόνο λόγο: για να βοηθήσω το νησί μου, να φανώ χρήσιμη στις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους”, δήλωσε στην μεγάλη προεκλογική ομιλία της στο Corfu Palace, η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ Άντζελα Γκερέκου.
 
Αναφερόμενη στην απόφασή της να κατέβει στις εκλογές με τον Αντώνη Σαμαρά και στην κριτική που της ασκήθηκε, ανέφερε: “Όποια απόφαση και εάν έλαβα μέχρι σήμερα, καθορίστηκε από αυτή και μόνο την επιθυμία. Με αυτή την επιθυμία, αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δύσκολη απόφαση; Προφανώς! Πιστεύω, ωστόσο, η επιλογή μου είναι συνεπής με τις θέσεις μου και με τον αγώνα που έδωσα τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός Βουλής”.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της δήλωσε: “Δούλεψα σκληρά, από όποια θέση και εάν είχα, για να κάνω πράγματα για τον τόπο μου. Για να επιδιώξω και να καταφέρω αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν την Κέρκυρα να πάει μπροστά.
 
Ήμουν η πρώτη, σε πείσμα κατεστημένων συμφερόντων, που πίεσα και κατάφερα να καταργηθούν οι περιορισμοί για τις αφίξεις πλοίων με σημαίες τρίτων χωρών – εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – σε ελληνικούς προορισμούς, το γνωστό και ως «καμποτάζ». Σήμερα η Κέρκυρα βρίσκεται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων προορισμών στην Ελλάδα σε αφίξεις κρουαζιέρας, με προοπτική να πάει ακόμα καλύτερα.
Αυξήθηκε, σε επίπεδο χωρίς προηγούμενο, το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, με ότι αυτό σημαίνει για τον Τουρισμό μας. Γιατί λύσαμε το θέμα της χορήγησης πολλαπλής βίζας για τους Ρώσους τουρίστες.
Σε λίγους μήνες, η Κέρκυρα και τα Διαπόντια νησιά θα απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκοινωνία με υδροπλάνα: την ευκολότερη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών, την γρήγορη μεταφορά ασθενών και βασικών προϊόντων, τον περιορισμό, δηλαδή, της απομόνωσης και του αποκλεισμού των νησιών μας, ιδιαίτερα τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Αλλά και την ευεργετικά οφέλη στην μετακίνηση τουριστών από και προς την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια. Ήμουν αυτή που πρωτοστάτησα στο να έλθουν ξανά τα υδατοδρόμια στη χώρα και βοήθησα ώστε η Κέρκυρα να είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα στο οποίο θα λειτουργήσουν.
Σχεδίασα και φρόντισα να χρηματοδοτηθεί το πρώτο – και μοναδικό στο είδος του – Πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κέρκυρα. Για να γίνουν υποδομές, να χρηματοδοτηθούν τα σχέδια τουριστικών επιχειρήσεων. 45.000.000 παραμένουν διαθέσιμα για το σκοπό αυτό. Και ακόμη περιμένουν τις προτάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας για να απορροφηθούν. Ποιος, άραγε, έχει την πολυτέλεια να μην αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά; Με ποια δικαιολογία αρνείται να δώσει στον τόπο μια τέτοια ευκαιρία για να πάει μπροστά;
Από πολύ νωρίς είδα τη δυνατότητα του Αγροτουρισμού, δηλαδή της φιλοξενίας τουριστών στην ύπαιθρο, της ενασχόλησής τους με αγροτικές δραστηριότητες και της προώθησης τοπικών αγροτικών προϊόντων, ως μια διπλή ευκαιρία: και να αποκτήσουν τα αγροτικά νοικοκυριά πρόσθετο εισόδημα, να προσφέρουμε στους επισκέπτες εναλλακτικές επιλογές που θα φέρουν περισσότερο κόσμο στο νησί μας.
Διασφάλισα τη χρηματοδότηση δεκάδων έργων, συνολικού ύψους πάνω από 30.000.000 ευρώ για την προστασία και την ανάδειξη του Πολιτισμού του νησιού μας. Μνημείων και χώρων που σημαίνουν πολλά για τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες, και προβάλλουν την μοναδική κληρονομία του νησιού στους Έλληνες και τους ξένους που την επισκέπτονται.
Εγκρίθηκαν άλλα 3.500.000. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την ενεργειακή αυτονομία του ΕΑΚ του.
Ενθαρρύνουμε την παραγωγή ξένων ταινιών στη χώρα, προς όφελος του τουρισμού και των τοπικών οικονομιών, δίνοντας φορολογικό κίνητρο σε εταιρείες παραγωγής. Φανταστείτε τι μπορεί να σημαίνει η ανάδειξη της Κέρκυρας σε κινηματογραφικό προορισμό. Με τέτοιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα που έχει το νησί μας!
 
Αναφέρομαι σε κάποια επιτεύγματα, δικά μας, κοινά επιτεύγματα, για να καταδείξω ότι σήμερα η Κέρκυρα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά, να δώσει ευκαιρίες στους ανθρώπους της.
 
Η ελληνική κοινωνία δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως, η μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να αποδίδει. Κανείς δε δικαιούται να πετάξει αυτή την προσπάθεια στο καλάθι των αχρήστων, με ανεύθυνες υποσχέσεις και πειραματισμούς που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας ξανά στο χείλος του γκρεμού. Μιλώντας με εσάς, κατανοώ την αγωνία σας για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης πολιτικής αστάθειας στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, την απασχόληση και τον Τουρισμό, που είναι ο πυλώνας της κερκυραϊκής οικονομίας.
 
Πάντα ήμουν οπαδός των πράξεων, των χειροπιαστών έργων. Αυτή ήταν η πορεία που ακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στην Κέρκυρά μας με την ίδια συνέπεια, με την ίδια ευθύνη που το έκανα πάντα. Με αυτή τη στάση και με αυτή την πρόθεση, θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας. Και έχοντας κατά νου ότι η Κέρκυρα και οι άνθρωποί της ήταν, είναι και θα είναι για εμένα πάνω απ’ όλα!”.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε