Κυριακή, 4 Αυγ.
30oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Παπανδρέου: Ευχαριστίες, αισιοδοξία και… δημοψήφισμα

Εκλογές 2015: Παπανδρέου: Ευχαριστίες, αισιοδοξία και… δημοψήφισμα

Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έκανε δηλώσεις μετά τα πρώτα exit poll ήταν ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε πως κανένα κόμμα, ακόμη και αυτοδύναμο, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του.

“Η θέση μας παραμένει ισχυρή”, ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll, που εμφανίζουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να μάχεται για την είσοδό του στην Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη πως “η Ελλάδα από αύριο χρειάζεται μία κυβέρνηση με προοδευτικό πλαίσιο και ευρύθτερες συνεργασίες. Κανένα κόμμα, ακόμη και αυτοδύναμο, δεν μπορεί μόνο του. Το έργο χρειάζεται πλάτες. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις θυσίες, να συνεργαστούμε για να μη μπούμε σε νέα δίνη περιπετειών”.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, έκανε ακόμη λόγο για μία σταθερή πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ με προοδευτικές αλλαγές. Επεσήμανε πως το Κίνημα έδωσε την απάντησή του σε όσους την αμφισβητούν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να απαλλαγούμε από τα βάρη του πελατειακού κατεστημένου πυ δημιουργεί κρίσεις.

Επέμεινε στο σενάριο του δημοψηφίσματος, λέγοντας πως η διαπραγμάτευση για την μείωση του χρέους θα πρέπει να έχει την υπογραφή του λαού, ενώ ξεκαθάρισε πως ανεξαρτήτως των τελικών αποτελεσμάτων, δηλαδή είτε μπει είτε όχι το ΚΙΔΗΣΟ στη Βουλή, θα είναι παρών στο πολιτικό σκηνικό και την επόμενη ημέρα.

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε