Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Κατώτερη των προσδοκιών η οργάνωση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να γεμίσει την πλατεία Συντάγματος

Κατώτερη των προσδοκιών η οργάνωση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να γεμίσει την πλατεία Συντάγματος

Οι σημερινές συγκεντρώσεις των κομμάτων της Αριστεράς έχουν την δική τους ιδιομορφία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κτυπά την πόρτα της εξουσίας και το ΚΚΕ δίνει μάχη να συγκρατήσει τα ποσοστά του σχέση με το 2012 που ήταν περί το 4% ή και να κάνει την έκπληξη κατακτώντας την τρίτη θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν διοργανώνει σήμερα μια συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών για ένα κόμμα εξουσίας, καθώς οι διοργανωτές έχουν στήσει την εξέδρα στο 1/5 της πλατείας Ομονοίας με τον ομιλητή πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να κοιτά τις οδούς Σταδίου, Αθηνάς και Πειραιώς.

Αντιθέτως το ΚΚΕ με βάση το “στήσιμο” της συγκέντρωσης, η εξέδρα είναι μπροστά στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών με τον ομιλητή γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να κοιτά τη Βουλή, φιλοδοξεί να γεμίσει την όλη τη πλατεία Συντάγματος κάτι το οποίο μπορεί να το καταφέρει, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, λόγω και του πιο ενεργού κομματικού και εκλογικού μηχανισμού που έχει σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι και σήμερα, όπως και χθες, θα γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις περί όγκου και πάθους. Πάντως εν έτει 2015 φαίνεται ότι το “μέγα πλήθος, μέγα πάθος” για τη συγκέντρωση ενός κόμματος ανήκει πια στην μεταπολιτευτική ιστορία.

Αυτό που συνέβη χθες και θα συμβεί και σήμερα δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά, καθώς χθες είχαμε δύο συγκεντρώσεις σχεδόν ταυτόχρονα με ομιλητές τον πρώην και νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα την ίδια ώρα (7. 00΄μ.μ.) πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις των δύο μεγαλύτερων αριστερών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ σε Ομόνοια και Σύνταγμα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις χθεσινές συγκεντρώσεις, εκείνη του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή το Ευάγγελο Βενιζέλο στο κλειστό γήπεδο “Σπόρτινγκ” ίσως είχε περισσότερο κόσμο, η συγκέντρωση ωστόσο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου στο κλειστό γήπεδο του “Πανελληνίου” είχε σαφώς περισσότερο πάθος και ενθουσιασμό, λόγω νέου ξεκινήματος.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε