Site icon NewsIT

Morgan Stanley: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ευρώ μαζί δεν γίνονται

19.01.2015 | 12:30
Morgan Stanley: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ευρώ μαζί δεν γίνονται

Η παραμονή στο ευρώ, η ανάληψη της εξουσίας μετά τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κατάργηση του προγράμματος διάσωσης, είναι μια αδύνατη τριάδα, αναφέρει η Morgan Stanley.

‘Αντίστροφη μέτρηση πριν από τις εκλογές” τιτλοφορείται η ανάλυση από την Morgan Stanley.

Η παραμονή στο ευρώ, η ανάληψη της εξουσίας και η αναίρεση του προγράμματος διάσωσης, είναι μια «αδύνατη τριάδα» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο είναι ασυνεπές, επομένως ένα από τα τρία θα πρέπει να φύγει
Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα.

”Η παραμονή στο ευρώ, η ανάληψη της εξουσίας και η αναίρεση του προγράμματος διάσωσης, είναι μια «αδύνατη τριάδα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάτι τέτοιο είναι ασυνεπές, επομένως ένα από τα τρία θα πρέπει να φύγει.

αν δεν διαπραγματευτεί μια ακόμη παράταση μετά τις εκλογές, η ΕΚΤ ίσως να μην αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα

Καθώς η Ελλάδα χρειάζεται μια προληπτική πιστωτική γραμμή για να διευκολύνει την πρόσβαση στην αγορά, δεδομένου του χρηματοδοτικού της κενού, είναι πιθανός ένας συμβιβασμός μεταξύ της τρόικας και της επόμενης ελληνικής ηγεσίας, ιδιαίτερα δεδομένων των προοπτικών για ένα ήπιο OSI. Αλλά με προοπτική 3-6 μηνών, η διαδικασία μοιάζει κάθε άλλο παρά ομαλή.

Η ελληνική κατάσταση περιπλέκει το QE της ΕΚΤ, αλλά δεν το αποκλείει. Καθώς η Ελλάδα δεν έχει investment grade, χρειάζεται να βρίσκεται υπό ένα πρόγραμμα και να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της τρόικας.
Επομένως, αν δεν διαπραγματευτεί μια ακόμη παράταση μετά τις εκλογές, η ΕΚΤ ίσως να μην αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα των 500 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο”.

Πηγή:capital

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version