Site icon NewsIT

Ο πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου, τώρα ξεκινάει!

26.01.2015 | 06:36
Ο πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου, τώρα ξεκινάει!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να χαρακτηριστεί ο μεγάλος νικητής στη σύγκρουσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς κατάφερε να αφήσει εκτός νέας Βουλής τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής το Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχοντα πλέον σαφές πλεονέκτημα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της δημοκρατικής παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα αφού ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι μικρό και ανεπαρκές και η ευθύνη όπως είπε έχει ονοματεπώνυμο, εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει ιστορική και πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε, προχωρά συντεταγμένα και χωρίς καθυστερήσεις «σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, συσπείρωσης του ευρύτερου χώρου, σύγχρονου πολιτικού λόγου, σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοικτά συμεπριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος ηγεσίας, αλλά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι άλλων μορφωμάτων ή παραγόντων που φιλοδοξούν να επηρεάσουν το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ έξωθεν, αφού το υπονόμευσαν αλύπητα έσωθεν, μετά το εγκατέλειψαν και παραμένουν αμετανόητοι».

Ωστόσο, σημείωσε ότι συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια και ότι προέχει η χώρα και τα προβλήματα, για να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. «Θέλουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τον τόπο και ας το καρπωθούν αυτό πολιτικά άλλοι, δεν θα αφήσουμε όμως να πάνε χειρότερα» κατέληξε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του του Γραφείου Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ τονίζοντας ότι «καλό θα ήταν όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν να μη μιλούν για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφθασε να γίνει τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές».

Να σημειωθεί ότι και ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του επισήμανε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε συνεχίζεται και προανήγγειλε Συνέδριο του νέου κόμματος Ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

“Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το ΚΙΝΗΜΑ μας, θα είναι και αύριο εδώ. Όπως υποσχεθήκαμε. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι, με τη δύναμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων που μας τίμησαν με την ψήφο τους” ανέφερε και πρόσθεσε “Και με βάση τις αξίες αυτές θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανοιχτό συνέδριο, θα συνεχίσουμε την αυτο-οργάνωσή μας, θα ανοίξουμε διαδικασίες δημιουργικής διαβούλευσης για την δομή και τις πολιτικές προτάσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας”.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Βουλή δεν θα έχει βουλευτή…Παπανδρέου(!), ενώ το ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστό 7,14 (4,69 και 2,45 αντίστοιχα) όταν στις εθνικές εκλογές του 2012 το ΠΑΣΟΚ ενωμένο έλαβε ποσοστό 12,28% και στις ευρωεκλογές του 2014 ως ΕΛΙΑ πήρε ποσοστό 8,02%.

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version